A vörös áfonya törpecserjés növény, ami max. 30cm-re nő meg. Fürtös termése éretten gyönyörű kárminvörös. A kevés bogyós gyümölcshús piros, és lédús. Jellegzetes Kárpát-medencei faj. Magyarországon leginkább a Bükk és a Zemplén fenyveseiben, valamint a Mecsekben és a Kőszegi-hegységben, illetve az Őrségben fellelhető. Kedveli a fényt, ezért leginkább erdőszéleken, irtásokon találkozhatunk vele. Vásároljon kedvezőbb áron! Nagyobb kiszerelésben jobban megéri! Az aszalt cukrozott vörös áfonya alapanyaga, a vörös áfonya törpecserjés növény, ami max. 30cm-re nő meg. Fürtös termése éretten gyönyörű kárminvörös. A kevés bogyós gyümölcshús piros, és lédús. Jellegzetes Kárpát-medencei faj. Magyarországon leginkább a Bükk és a Zemplén fenyveseiben, valamint a Mecsekben és a Kőszegi-hegységben, illetve az Őrségben fellelhető. Kedveli a fényt, ezért leginkább erdőszéleken, irtásokon találkozhatunk vele. Aszalt cukrozott vörös áfonya Fanyar ízét a benne található nagy mennyiségű szerves savak és cserzőanyagok okozzák. Ezen kívül ásványi anyagokat, A, B, és C-vitaminokat, valamint pektint tartalmaz. Termőhelyétől függően, augusztustól október végéig érik. Az aszalt cukrozott vörös áfonya egy finom és ízletes édesség. Az aszalt áfonya sok értékes tápanyagot tartalmaz, beleértve a C-vitamint, a K-vitamint, a rostot és a számos ásványi anyagot, mint például a vasat, a kalciumot és a magnéziumot. Az aszalt cukrozott vörös áfonya rendkívül magas antioxidáns tartalmú, ami segíthet csökkenteni a szabad gyökök káros hatásait a szervezetben és csökkentheti a rák kialakulásának kockázatát. Emellett az aszalt áfonya jó forrása a vízben oldódó rostoknak, amelyek segíthetnek a székrekedés kezelésében és javíthatják az emésztőrendszer működését. Aszalt, magozott meggy, ára Legfinomabb akkor, ha már a dér egy kicsit megcsípte, ekkor is szedik, majd aszalják. Az aszalt vörös áfonya különösen pikáns jelleget ad a szárnyasoknak, illetve a különféle vadhúsoknak, ezért a Chef-ek előszeretettel használják az áfonyából készített lekvárt. Aszalt áfonya - fekete vagy vörös? A kandírozott vörös áfonya tartós fogyasztása jótékonyan hat a látóidegekre, flaviod-tartalma pedig általános immunerősítő. Kisebb adagokban, főleg aszalt formájában segítenek az enyhe hasmenéses megbetegedések esetén. összetétel: áfonya, cukor, citromsav, növényi olaj Tápanyag- és energiatartalom 100g (tájékoztató adat): Energia: 1230 kJ/ 294 kcal Zsír: 1,3 g amelyből telített zsírsavak 0,4 g Szénhidrát: 65 g amelyből cukrok 47 g Rost 5,7 g Fehérje <0,5 g Só <0,01 g Származási hely: Kanada/USA Ismeri további, kandírozott gyümölcseinket?
Mutass többet