Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü
termek-kep
Kavalan Fino Sherry Oak (0,2L / 54%)

Mit is jelent az, hogy Fino? Spanyolországban ezt a szót a "jó" szinonimájaként használják. Ez a legszárazabb változata a hagyományos sherryknek. Ha kinyitsz egy ilyen sherry üveget, akkor azt tanácsolják, hogy ne tartogasd nagyon sokáig, mert veszít az aromájából. Hatása a whiskyre egészen különleges, mert egy nagyon enyhe édességet kölcsönöz neki, ugyanakkor száraz és markáns jelleget is ad.

Ez Kavalan ezen kiadása egy nagyon apró kisüsti lepárlóra emlékeztető üvegben lett palackozva. Kicsi űrtartalma ellenére igazán mutatós lehet egy gyűjteményben, hiszen ritkán fordul meg az ember polcán egy lepárló kicsinyített mása, hát még ha nagyszerű whiskyt is rejt.

A Kavalan whiskyt a tajvani Yuan Shan (avagy King Car Kavalan Whisky Distillery) lepárlóban készítik. Malátázott árpáját egyenesen Skóciából kapja. A whisky lepárlásnál szokatlanul korai vágási pontok alkalmazása miatt alapvetően édes karakterű italokat készítenek, amelynek érleléséhez válogatott, minőségi hordókat használnak; többek között bourbon, sherry, portói és egyéb más boroshordókat. A forró és magas páratartalmú klíma miatt a máshol szokásosnál jóval nagyobb az angyalok jussa vagyis amekkora rész elpárolog évente a hordóból: a legfelső szinten akár 42 fok is lehet, az angel's share pedig 15-17%, ellentétben például a Skóciában szokásos évi 1-2%-kal! Ugyanakkor az ital érlelődése is jóval intenzívebb, amit - személyes tapasztalatok alapján - mi magunk is meg tudunk erősíteni! Ezek az 5-8 éves italok jóval idősebb whiskyk aromavilágát és összetettségét képesek felmutatni.

Mutass többet

Termék ár: 
37.490 Ft
Spórolj onlinePénztárcáddal 1.500 Ft-ot!
op-logo
A termék vásárlása után 5.500 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) GinNet webáruházban.
Termékek Neked
Új gépjárművek
Háztartási gépek
Kert, Barkács
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
992.032.000 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem