Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü
termek-kep
Resolit 25 kg KM-257 vízzáró habarcs

Resolit 25 kg KM-257 vízzáró habarcs

Alkalmazási terület

 

A RESOLIT KM 257 alkalmas vízépítési műtárgyak, vízmedencék, vízaknák, alagutak, támfalak, pincék, vasbeton, beton, kő- és téglaszerkezetű falazatok vízzáró vakolatának készítésére minden olyan helyen, ahol az alapfelület repedési veszélye nem áll fenn.

 

Ha a vakolat ivóvízzel érintkezik, a medencét a használatbavétel előtt legalább 48 óráig áztatni kell. RESOLIT KM 257 habarccsal bevont medencét 3x48 óráig, 100-1000 m3 közötti medencét 2x48 óráig, 1000 m3-nél nagyobb víztároló medencét 1x48 óráig friss vízzel fel kell tölteni. Az áztatást célszerű a víztartási próbával összekötni. Az utolsó áztatóvíz pH értéke 8,5-nél magasabb nem lehet. Az áztatóvizet ivóvízként felhasználni tilos!

 

A RESOLIT KM 257 vízzáró vakolat 30°C-nál melegebb ivóvízhez nem alkalmazható. A jelentősebb mechanikai igénybevételnek kitett felületeken készített vízzáró vakolatot (padlófelületek, átjárók stb.) megfelelő védelemmel, pl. lapburkolattal kell ellátni.

 

A szigetelendő felületnek zsír-, olaj- és szennyezésmentesnek kell lennie. Beton- és vasbeton felület esetén az alap szilárdsága legalább C 12 minőségű legyen. Téglafelület esetén a hézagokat 1 rész cement +3 rész homok összetételű cementhabarccsal előbb ki kell fugázni, illetve le kell vakolni. Ha az alapfelület repedésre hajlamos, vagy feltételezhető, hogy a víz nyomására megreped, célszerű a felületre rabicvakolatot készíteni.

Az alapfelületről a fellazult rétegeket le kell verni, a fészkes felületeket ki kell tölteni, az éles sarkokat le kell kerekíteni legalább 5 cm sugarú ívre Soriplan BJ-vel vagy az előzőekben közölt összetételű cementhabarccsal, esetleg Soriplan Rapid gyorskötő habarccsal. Az így elkészített, illetve kijavított felület szilárdulását meg kell várni. Közvetlenül a vízzáró habarcs felhordása előtt a felületet gyengén be kell nedvesíteni vízzel.

Keverési arány: 25 kg poranyag: 5,0-5,5 l víz.

Kis és közepes felületeknél (kb. 300 m2-ig) kézi; nagyobb felület esetén gépi felhordás javasolható.

A megkevert habarcs 15-30 perc pihentetés, majd 1-2 percig tartó ismételt keverés után használható fel. A megkevert és pihentetett anyagot 30 percen belül fel kell használni.

Az első 2-3,5 mm vastag réteg elkészülte után, mikor a vakolat már meghúzott (kb. 12 óra), kerüljön sor a második réteg felhordására 2-3,5 mm vastagságban.

Anyagszükséglet: 1,6 kg poranyag/m2/mm.

Szükséges minimális rétegvastagság: 4 mm (2 rétegben összesen)

A festékbolt kínálatában is kapható ez a termék!

Mutass többet

Termék ár: 
12.190 Ft
Spórolj onlinePénztárcáddal 500 Ft-ot!
op-logo
A termék vásárlása után 6.000 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) Festékpalota webáruházban.
Termékek Neked
Cipő (sportcipő, csizma, alkalmi cipő stb..)
Háztartási gépek
Kert, Barkács
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
978.775.500 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 610 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem