A Talmsi fstlt tarja csont nlkli sertstarja felhasznlsval kszl, melyet szrazon szunk, hagyomnyosan pcolunk, rlelnk s kőfstlőben kemnyfval fstlnk.
A konyhasn s pcsn kvl semmilyen ms sznező, llomnyjavt, rlelsgyorst adalkanyagot nem hasznlunk fel a gyrts sorn.
Jl szeletelhető, alakja hosszks, szablytalan. Vastagsga egyenletes s 100%-ban bőr- s szalonnamentes.
A kellemesen fstlt, ss zű tarja szraz, hűvs helyen trolva minősgt megőrzi csomagolstl szmtott 45 napig. A tarja ezt kvetően is fogyaszthat, llaga szikkadtabb, szne sttebb lesz.
Felhasznlsi javaslat:
A fstlt tarjt egy jszakra hideg vzbe ztassuk be, hogy a felesleges startalom kiolddhasson belőle.
Kvetkező nap a tarjt hideg vzben tegyk fel főzni, majd a forrst kvetően kb. 15–20 perc utn ntsk le rla a főzővizet s tegyk t a tarjt tiszta meleg vzbe.
Ebben főzzk tovbb s zls szerint zestsk fokhagymval, szemes borssal, hjas vrshagymval, esetleg nhny szl zldsgrpval.
Az gy bezestett tarjt nagyon lassan, mint egy hslevest főzzk addig, amg ksszrsra puha nem lesz.
A ksz főtt tarjt a főzőlvel egytt tegyk hűvs helyre s fedő nlkl hagyjuk a levben kihűlni.
Termszetesen a meleg főtt tarjt azonnal frissen is lehet fogyasztani, de az igazi az, amikor msnap hidegen kihűlve szeleteljk s a hozzval kalcs, retek, zldhagyma, torma, főtt tojs kiegsztőkkel egytt fogyasztjuk.
Tulajdonsgok:
hagyomnyos rlelsű, kőfstlőben fstlt termk
sszetevők:
nyers sertstarja csont nlkl, konyhas, pcs
Minősgt megőrzi:
A csomagolson jelzett időpontig (45 nap)
Kiszerels:
egyenknt vagy felezve vkuumcsomagolva
egy darab egsz termk slya: 300g
Szlltsi s trolsi hőmrsklet:
szraz, hűvs helyen, hűtst nem ignyel
Mutass többet