TERMELŐ: STEIGLER PINCE SOPRON
A BOR MEGNEVEZÉSE, ÉVJÁRATA : STEIGLER PRÉMIUM BIO KÉKFRANKOS 2020
SZŐLŐFAJTA: 100% KÉKFRANKOS
A BORKÉSZÍTÉSRŐL: A kiváló adottságokkal rendelkező Spern Steiner dűlőből származó alapanyag biztosította a bor mély rubin vörös színét és koncentrált illatát, melyben főleg fekete húsú gyümölcsök, nemes tölgyaromák, hordófűszerek, dohány, valamint keserűcsokoládé és rumos meggy uralkodik.
Ízében testes és sok rétegű, sűrű szövésű és szinte krémes textúrájú bor. Kivételesen gazdag és összetett aromatika jellemezi ezt a Kékfrankost, ami a szőlő eredeti arcát mutatja be a lehető legtermészetesebb módon
A SZŐLŐRŐL:
Szüret : 2020. szeptember 30.
Borkészítés: Kézi szüret, kézi fürtválogatás, nyitott kádas erjesztés, érlelés 500 literes zempléni tölgyfahordóban 12 hónapig.
Palackozás: 2022. február 24
Ültetvény kora : 9 év
Dűlők: Spern Steiner
Talaj: Meszes csillámpala
Művelési mód / terhelés : Organikus, Guyot, 6000 kg/ha
Analitika:
Alk: 13 %
Sav: 5,7 gr/l
Cukor: 0,0 gr/l
Palackozott mennyiség: 2300