Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü
termek-kep
Ancient Wisdom 10 ml Rozmaring(Rosmarinus Officinalis) Illóolaj

A rozmaring illóolaj gőzdesztillációval készül a növény virágaiból, néha szárából és leveleiből. A Brit Gyógyszerkönyv szerint a virágokból desztillált olaj jobb, mint a szárból és a levelekből nyert kereskedelmi olajok. A rozmaring illóolaj illata fás és gyógynövényes karakterű, az aromaterápiában az elme frissítésére és stimulálására használatos.

Ez az olaj hasznos a sebek, égési sérülések, megfázás, influenza, fáradtság, emésztési zavarok, asztma, hörghurut, köszvény, reuma, máj- és epehólyagproblémák, vízvisszatartás és rossz vérkeringés kezelésére. A masszázshoz a rozmaringolajat gyakran összekeverik egy, vagy akár több alapolajjal, például mandula-, sárgabarackmag- vagy mogyoróolajjal. Jó a hajra, mivel azt állítják, hogy növeli a fejbőr vérkeringését és elősegíti a haj növekedését. Soha ne használja ezt az olajat belsőleg, és kerülje el, ha várandós, magas vérnyomása van, vagy epilepsziában szenved.

A rozmaringot használták már az ókorban. Úgy tartották, hogy javítja az emlékezetet, így a hűség szimbólumává vált. Egy darab rozmaringot megkötöttek szalaggal és a szerelem és hűség jelképeként díszítették vele az esküvői vendégek ruháját. Esküvőkön kívül temetéseknél és más vallási szertartásoknál is használták. A néhány napig a borban áztatott friss rozmaringgal készült „magyar víz” a XIV. századi legenda szerint úgy megfiatalította Erzsébet királynét, hogy ennek köszönhtően fiatal kérője akadt. A magyar víz volt Európa első alkohol alapú parfümje.

Mutass többet

Termék ár: 
1.400 Ft
op-logo
A termék vásárlása után 3.000 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) Aroma49 webáruházban.
Termékek Neked
Háztartási gépek
Kert, Barkács
Babakocsik
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
989.220.500 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem