A karamell - azaz a karamellizált cukor - a cukor kevés vízben való olvasztásának eredményét jelenti, mellyel egy gazdag, édes, ragadós folyadék keletkezik. Színe a bézstől a sötétbarnáig terjedhet. Felhasználása igen sokrétű: egyedi íz-adóként sütemények, pudingok, desszertfélék és sütemények alapját vagy kiegészítő ízét is képezheti - utóbbira igaz, hogy gyümölccsel keverve a karamellt kiváló eredményt érhetünk el.
A sokoldalúan felhasználható, aranyszínű Monin Karamell sziruppal édes kávékülönlegességeket, teákat és csokoládékat, desszertkoktélokat és desszertféléket is készíthetünk.
Sötét borostyán rezes csillogással.
Erőteljes, mély illat és speciális égetett karamell íz.
A Monin Karamell szirup kiválóan keverhető gyümölcsös ízekkel, például a Monin Almával vagy Körtével a különféle kávéspecialitásokban. Egy igazán különleges eredményt kaphatunk, ha a Monin Karamell szirupot Monin Citromos Pite sziruppal elegyítünk egy tökéletes egyensúlyban lévő tejes shake keretein belül.