Szeletelt, vagy gyalult mandulabél - Alapvetően ez egy tisztított, nagyon vékonyra vágott mandula, kb. 1-2 mm-es vastagsággal. Cukrászati alapanyag, csodálatos ízt ad a sütiknek, tortáknak, és az illata is isteni, ahogy sül! :-) Vásároljon kedvezőbb áron! Nagyobb kiszerelésben jobban megéri! Szeletelt, vagy gyalult mandulabél - Alapvetően ez egy tisztított, nagyon vékonyra vágott mandula, kb. 1-2 mm-es vastagsággal. Cukrászati alapanyag, csodálatos ízt ad a sütiknek, tortáknak, és az illata is isteni, ahogy sül! :-) Származásáról, elterjedtségéről a madulabélnél már mindent leírtam, ez tulajdonképpen ugyanaz, csak egyfajta feldolgozott termékként is felfogható. A magas tápértékű édes mandula több, mit 50% értékes zsírokból, 20%-a fehérjéből tevődik össze, nagy mennyiségű A pro-, B2-, és E-vitamin is tartalmaz, valamint káliumot, foszfort, magnéziumot és kalciumot, amik leginkább a csontokat és az idegrendszert erősítik. Ezért kellene rágcsálását kötelező jelleggel bevezetni! :-) A gyalult mandula, hántolt változatát főleg a cukrászok használják előszeretettel, különleges aromája miatt. A darált mandula a marcipánkészítmények alapanyaga. Tápanyag- és energiatartalom 100 g termékben: Energia: 590 kcal/ 2472 kJ Fehérje: 21 g Szénhidrát: 20 g, ebből cukrok: 8 g Rost: 12 g Zsír: 45 g, ebből egyszeresen telített:7 g, többszörösen telített:12 g kálium: 730 mg Az élelmiszer glikémiás indexe 20. Ez az érték a 0-55 közötti tartományba esik, ami alacsony glikémiás indexnek felel meg, így a fogyasztása nem jár jelentős vércukorszint emelkedéssel. A glikémiás index fontos jellemzője az élelmiszereknek, ahogy a kalóriatartalmuk és tápanyagmegoszlásuk is. Származási hely:EU, vagy USA
Mutass többet