Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü
termek-kep
Kecskeméti Szamócalekvár - 300 g
A szamóca is egy kifejezetten kedvelt lekvárféleség. Főleg, ha nincs benne tartósítószer, vagy színezék, mint pl. ebben. Eperlekvár, szamócalekvár - édes, finom, igazi gyümölcsös íz, akár télen, vagy tavasszal is a kamra polcáról. A Kecskeméti gyümölcslekvárok tradicionális, hagyományos ízei minden gyerek és felnőtt kedvencévé válik, ha megkóstolják. Akár reggeli pirítósra kenve, vagy sütemények, palacsinták töltelékekeként is kiváló. tartósítószer, és színezék hozzáadása nélkül készült, minimum 60% gyümölcstartalommal. Természetesen, akár otthon is elkészíthető, ha a gyümölcsnek éppen szezonja van, itt egy recept is: Hogyan készítsd el otthon a szamócalekvárt? Hozzávalók: 2 kg eper 70 dkg cukor 1 citrom leve Elkészítés ideje: 2 óra Az epret áztasd tíz percre hideg vízbe, majd csapvíz alatt öblítsd le jó alaposan. Távolítsd el a szárát, vágd kettő-négy részre, és tedd egy nagyobb tálba vagy lábosba. Szórd rá a cukrot, és hagyd állni egy éjszakán át. Főzés előtt botmixerrel pépesítsd ízlés szerint, és nyomd rá a citrom levét. Kis lángon főzd addig, amíg kellően besűrűsödik, illetve elfő a habja. Közben többször kevergesd meg fakanállal. Ha egy tányérra cseppentesz kevés lekvárt, és nem folyik szét, akkor biztosan elkészült. Közben az üvegeket és a kupakokat mosd el, akár ki is főzheted. Amikor a lekvár kezd sűrűsödni, állítsd egy tepsibe, rakd bele az üvegeket, és önts alájuk vizet. Kezdd melegíteni, majd szedd tele mindegyiket lekvárral. Jól zárd le, és fordítsd fejjel lefelé legalább 5 percre. Takard be plédekkel, és hagyd addig a dunsztban, amíg ki nem hűlnek. Ez a Kecskeméti Szamóca, vagy eperlekvár minimum 60% gyümölcsöt tartalmaz. A kellően zselés állagról a természetes pektin gondoskodik. Minőségét megőrzi a felső lapkán látható időpontig, azonban felbontva javasolt, hogy 7 napon belül fogyasszuk el, és tároljuk hűtőszekrényben, a levegőtől lezárva. Tápanyagok 100 g lekvárban: Energiatartalom: 581 kj/203 Kcal Zsírtartalom: 0,2 g/100 g szénhidrát: 48 g, ebből cukor: 48 g fehérje: 0,6 g Tárolási információ: felbontás után hűtve tárolandó! Származási hely: Magyarország ÖSSZETEVŐK: szamóca (60%), cukor, zselésítő anyag (pektin), citromlé sűrítmény, víz. Íme, egy piskótarecept: MÁKOS, LEKVÁROS PISKÓTATEKERCS: HOZZÁVALÓK: 4 tojássárgája, 15 dkg porcukor 4 evőkanál víz 1 csomag vaniliás cukor, vagy eredeti vanilia őrlemény 10 dkg diabestar süteményliszt liszt darált mák kiskanálnyi sütőpor 4 tojás fehérje 1 üveg szamócalekvár sütőpapír ELKÉSZÍTÉS: a tojássárgákat összekeverjük a porcukorral, és fehéredésig keverjük, ezután a 4 evőkanál hideg vizet, és a vaniliás cukrot hozzáadjuk. Az átszitált lisztet, a darált mákot, és a sütőport összeforgatjuk, A tojásfehérjét is habbá verjük, majd ezeket óvatosan hozzáadagoljuk az előző keverékhez. Tepsibe sütőpapírt simítunk, majd erre adagoljuk rá a masszát, , és előmelegített sütőben 17 percig sütjük 180 fokon a piskótát. Amikor elkészül, hagyjuk kihűlni, majd liszttel megszórt deszkára borítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt (ez fontos! .-)) megkenjük egy üveg kecskeméti szamócalekvárral, és felhengergetjük. Ismeri, kóstolta kiváló, további Univer termékeinket ?
Mutass többet

Termék ár: 
1.267 Ft
op-logo
A termék vásárlása után 3.500 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) Magzsola webáruházban.
Termékek Neked
Háztartási gépek
Kert, Barkács
Biztonság
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
991.469.000 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem