Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü
termek-kep
Étcsokis kesudió - 500 g
Mindenki szereti a csokoládét. Ha különleges, akkor az meg jobb. Ez a termékünk is egy érdekes, egyedi gyártású finomság. Étcsokis kesudió. Az étcsokoládé és a pörkölt kesudió együtt… nem tudom, ki volt az aki először kipróbálta, és ezen kívül mi mindent próbált még, de ez valami egészen különleges, ízélmény. Vannak ízek, melyen nagyon harmonizálnak egymással, mások pedig egyszerűen szörnyűek együtt. Éppen úgy, mint az emberek, :-) 2017 augusztusában kezdtünk el saját gyártású termékekkel foglalkozni, ennek első tagja a magzsola mix volt, ami azóta kétféle kiszerelésben is kapható, és vásárlónk nagy kedvence. Ön már kipróbálta? Ha még nem, javaslom, kóstolja meg. Saját mag- és gyümölcskeverékeink rövid története: A magokból, és gyümölcsökből összeállított saját keverékek után, 2018 tavaszán csokiztattunk először (ez ugye, egy külön “tudomány”), áfonyát, földimogyorót, mandulát, majd most ősszel jött a goji bogyó is. Én, aki nem szeretem különösebben az édességeket, mégis megkóstoltam mindet, hogy legyen fogalmam, milyen az ízük, mit árulunk, és bátran állíthatom, hogy a 65% kakaótartalmú csokival ezek a gyümölcsök és magvak tökéletes párosítást adnak. Pont jól el lett találva, hogy egyik összetevő sem dominál különösen, hanem együtt, egy egyedi, selymes, ellenállhatatlan ízt adnak. Szóval, amikor a pirított kesu is megérkezett, néhány szem elfogyasztása után azt mondtam a kollégáknak - vigyék el előle. Mert mindent megeszem, együltő helyemben. :-)) Szóval. ez volt az étcsokis kesudió érzékszervi vizsgálata. Különösen majd ősszel, és télen,, a hosszú hideg estéken érheti az emberfiát a legnagyobb kísértés ezzel kapcsolatban,. Kérdés, hogy ki tud ennek ellenállni? :-) Ez nagyban függ attól is, milyen távolságban van, és mennyire elérhető. Érdemes jól elzárni. :-) A csokoládé dicsérete: Ez a bevonó csokoládé egy jó minőségű olasz termék, szépen terül,és egyenletesen vonja be a mag felszínét. Összetevői között nem szerepelnek olcsó komponensek, ráadásul zsírtartalmának nagyobb része is az értékes kakaóvajból származik. Nem azt nem állíthatom, hogy fogyaszt is (pedig milyen jó lenne egy ilyen 2 az 1-ben tulajdonság…), viszont nincs telenyomva finomított répacukorral sem, a magocska előnyeiről pedig a termék részletes oldalán is tájékozódhat - tény, hogy ebből az olajos magból adunk el legtöbbet a magzsolán. Ráadásul, ez egy kicsit pirított változat, így még jobban illeszkedik az enyhén kesernyés csokoládéhoz. Igazán, hiába próbálom, egy ízt nem lehet eléggé érzékletesen leírni, meg kell kóstolni, át kell élni a pillanatot. A csoki alapanyagáról, a kakaóról számos tudományos publikáció született. Norman K. Hollenberg, a Harvard Medical School, valamint a Brigham and Woomen's bostoni kórház munkatársa évekig élt Panamában, a kuna népcsoport körében, amely csoport életmódját, táplálkozási szokásait tanulmányozta. Összehasonlító vizsgálatokat is végzett a szintén panamai - szárazföldön élő - kunák, és egy, a szigeten élő kuna csoport szokásait illetően. Kiderült, hogy a szigeten élő emberek személyenként mintegy negyven csésze kakaót fogyasztanak, míg a szárazföldön élő rokonaik között nem ennyire elterjedt ez az ital. Mindez egészségügyi állapotukra igen hangsúlyosan rányomja a bélyegét - legalábbis ezt hangsúlyozza a tudós. Amíg a szigetlakó-kakaófogyasztó kunák körében elenyésző, alig 10%-ra tehetők a civilizációs betegségnek számító daganatos elváltozások, cukorbetegség, keringési elégtelenségből származó bajok (szélütés, szívroham), a szárazföldön élő kuna lakosság körében ez az arány jóval magasabb. A kutató több évig tartó munkája során arra a következtetésre jutott, hogy a kakaó, egészen pontosan a kakaóban található flavonol tipusú vegyület - az epicatechin - az, amely ezt a lényeges különbséget eredményezi. A tudós nem kevesebbet állít, minthogy a epicatechin egyféle vitaminnak számít, amely jelentősége a maga módján legalább olyan magas, akár a penicilliné. Egy másik kutatás a kakaó keringésre gyakorolt hatását helyezte a központba. A Németországban végzett kísérletsorozat menetéről és eredményeiről a Journal of Cardiovascular Pharmacology című szakfolyóirat számolt be. Kísérleti alanyként erősen dohányos férfiakat vontak be az eljárásba, mert esetükben bizonyítottan rendkívül magasak a keringési problémák. Az alanyoknak egy héten keresztül különböző mennyiségű flavonolt tartalmazó kakaót kellett elfogyasztaniuk - a hatóanyag mennyisége pedig 28-918 mg közötti tartományban mozgott. Az eredmények megdöbbentőek voltak, mert kiderült, hogy már 179 mg flavonol is 50%-os javulást eredményezett a keringésben (két órával a fogyasztás után). A legmagasabb, vagyis a 918 mg flavonol szervezetbe juttatása pedig olyan mértékű keringés-javulási eredményt hozott, amely megegyezett az egészséges emberek keringési mutatóival. A vizsgálatokat megismételték a kísérleti periódus után egy héttel később, ám akkor már a vizsgálati alanyok keringési rendszerének működése az eredeti állapotra állt vissza. Vagyis ebből következően a kakaó rendszeres fogyasztása az, amely tartós és kiegyensúlyozott módon képes segíteni a szervezet (a keringés) munkáját. A kesudió dicsérete: A koleszterinmentes kesu - latin nevén Anacardium occidentale - Amerika trópusi részén őshonos örökzöld növény termése, mely a mangó, a pisztácia és a mérges cserszömörcék rokona. Angol elnevezése (cashew) portugál felfedezőktől származik, akik a dióféle felfedezésekor (1578) a bennszülöttek acaju (összehúzza a szájat) szavát alakították át kissé. Ez utóbbi arra utal, hogy a kesudió fás, szürkésbarna, sima csonthéja olajtartalmú, ami összehúzó hatású. Érdekesség, hogy nyersen mérgező hatású szervezetünkre, mindenképpen csak pörkölt állapotban fogyasztható. Szerencsére, Európába már így kerül be. És mit tud még ez a mag? Felsorolásszerűen: B-és E-vitaminbomba Védi a szívet Segíthet a fogyásban Növeli a koncentrációs képességet. Segíti a nyugodt alvást Jót tesz a fogak és a csontok állapotának Nagy jó vas-, kálium-, magnézium-, és cinkforrás A nagy dicséretek mellet nem lehet elmenni szó nélkül az olajos magvak allergizáló hatása mellett. Az arra érzékenyeknél súlyosabb tüneteket okozhat fogyasztása, ezért vegyék figyelembe az egyéni érzékenységeket. A termékekkel kapcsolatban tájékoztatást próbálunk adni minden allergén lehetőségről. Természetesen, akit ez nem érint, nyugodtan fogyaszthatja ezt az értékes csemegét (is). Termékinformációinkat rendszeresen frissítjük, amikor az lehetséges. Összetevők: pörkölt KESUDIÓ, étcsokoládé (cukor, kakaómassza, kakaóvaj, emulgálószerek: SZÓJALECITIN, természetes aroma), növényi zsír, zsírszegény kakaópor, fényezőanyagok: E414, E904. Nyomokban földimogyorót, tejszármazékot tartalmazhat! Tárolás: száraz, hűvös helyen tartandó! Tápanyagtartalom 100 g termékben: energia: 2414 kJ/ 577 kcal zsír: 42,5 g, ebből telített: 11,5 g szénhidrát: 30,2 g, ebből cukor: 25 g fehérje: 16,7 g só: 0,025 g
Mutass többet

Termék ár: 
3.899 Ft
op-logo
A termék vásárlása után 3.500 Ft visszajár onlinePénztárcádba
Tovább a webáruházba
Ez a termék megrendelhető a(z) Magzsola webáruházban.
Termékek Neked
Kert, Barkács
Könyv
Háztartási gépek
A magyar vásárlók eddig megspóroltak
991.464.500 Ft-ot
onlinePénztárcájukkal több mint 590 korrekt magyar webáruházban.
Létrehozom új onlinePénztárcám ajándék 1.000 Ft-al!
Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem