Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Házasság = No szex? Utánajártunk!

Az embernek az intimitásra ugyanúgy szüksége van, mint a biztonságra és a szeretetre, ám bizonyos esetekben előfordul, hogy az idő vasfoga bizony kikezdi a párok szexuális életét.

A SzexShop volt segítségünkre a kényelmetlen téma feldolgozásakor, ahol azt feszegetjük vajon minden házasságban eljön az a pillanat, amikor érvényesül az egyszerű matematikai szabály, miszerint házasság = no szex?

 

Mi lehet az alap probléma?

 

 

Releváns kutatások szerint a házasságok 15 – 20%-a teljesen szexmentes. Ez persze nem feltétlenül jelenti az intimitás teljes megszűnését, inkább csak azt, hogy a rendre előjövő indokok lassan kioltják a szexuális vágy kiolthatatlannak hitt tüzét.

Mégis mi okozhatja ezt? Vajon minden házasságban eljön ez a pillanat? A válasz sajnos egy bizonytalan talán lehet csupán, hiszen minden kapcsolat más, ám mégis vannak tényezők, amik az idő múlásán kívül is rettentő mód csökkenthetik a szex és az intimitás iránt érzett vágyat. Ilyen például a XXI. század egyik legkomolyabb rákfenéje, a stressz, amely egyes emberek esetében (főként egzisztenciai okok miatt) olyan méreteket ölt, hogy a legfontosabb érzelmi működéshez szükséges funkciókon kívül mindent száműz, köztük az intimitást és a szexualitást is.

A másik leggyakrabban említett mumus, az időhiány, hiszen mikor lenne idő és energia egy kis intimitásra, minimum 8 óra munka, az intéznivalók és a kötelező körök mellett. Természetesen a mondás igaz, miszerint mindenkinek arra van ideje, amire csak szeretné, ám a valóságban az idő kérdésköre sokkal összetettebb annál, minthogy pusztán a kedv határozza meg az időbeosztást. Ráadásképp az intim együttlétekhez jobb esetben két emberre van szükség, ami sokszorosítja az időbéli problémákat, hiszen ez esetben már két különálló ember idővonalát szükséges egyeztetni.

Végül, de nem utolsó sorban a házaspárok nagy százaléka több kutatásban is megemlítette kizáró okként a közös gyermekek nevelését és vállalását, ami rossz indoknak tűnhet, viszont, ha hozzávesszük az előbb említetteket, könnyedén lehet ez az utolsó csepp a pohárban.

 

Mire lehet szükség a probléma elkerüléséhez?

 

 

Az előbb említett problémák természetesen sokszorozódhatnak valamilyen nem várt kilengés következtében (betegség, munkanélküliség, családi problémák stb.), ám a kérdés ez esetben is adott: Lényegében elkerülhető a szexmentesség vagy minden házaspárra ugyanaz a magányos, intimitásmentes kapcsolat vár?

Szerencsére nem annyira apokaliptikusak a kilátások, mint azt sokan gondolják, ám a megelőzéshez erős kapcsolatra, hasonló intim igényekre és jó kommunikációra van szükség.

Ha a házaspár képes nyíltan beszélni az intimitásról és a szexuális igényekről, az már nagyban segíti a prevenciót, hiszen így a gondolatolvasás képességének hiányában is képesek lehetünk felmérni párunk igényeit és sajátjainkat is. E mellett célszerű nem feladatként és kötelező körként gondolni a szexre, hiszen az már egyfajta előszele a címben említett problémának.

A házasságok egy részében viszont nem adottak az előbbi feltételek és ezért alternatív megoldásokhoz nyúlnak az érintett felek, amik legtöbbször még jobban rontanak a helyzeten, sőt felgyorsítják a szexmentes házassághoz vezető utat.

Ilyen például a házasságtörés és pornográf tartalmak túlfogyasztása. Előbbi először izgalmas, sőt egyenesen szuper ötletnek tűnhet, hiszen a házastársat nem terhelve kiélhetőek a titkos vágyak, míg a légyottok következtében nyugodtabbá és kiegyensúlyozottabbá is válhat az ember, ami pozitívan hat a párkapcsolatra. Ám ez csupán egy olyan feromonokkal kikövezett, könnyen járható utacska, aminek a végén egy kilóméteres szakadék tátong, ahonnan nincs visszaút…

Ez kicsit olyan, mint a hazugság, amely eleinte egy apró füllentésként indul, később pedig olyan forgataggá válik, amelyben már képtelen vagyunk értelmes döntéseket hozni, hiszen már azt sem tudjuk, hogy melyik hazugságunkat kinek és mikor mondtuk.

A túlzott pornófogyasztás pedig torzítja a vágyainkat, a szexről alkotott elképzeléseinket és elvárásainkat, miközben egyfajta függőséget alakít ki, amiből nehéz kimászni és visszatérni a realitás talajára.

Mi tegyünk, ha már baj van?

 

 

A legtöbb szexuálpszichológus egyetért abban, hogy mindenképp beszéljünk párunkkal problémáinkról, sőt akár külső segítséget igénybe véve is végezhetünk irányított beszélgetéseket szakemberek közreműködésével.

E mellett nagyszerű problémamegoldó lehet a szexuális eszköztárak felfrissítése és az új dolgok kipróbálása, EGYÜTT! Játékok, segédeszközök és izgalmas helyek is segíthetnek, ám minden esetben fontos, hogy ne rutinszerű legyen az intimitás, hanem öröm és kikapcsolódás.

Nyilván időigényes lesz az újracsiszolódás, de fontos, hogy művelet alapja a bizalom, a szeretet és a kölcsönös elégedettség legyen, bár fontos, hogy saját igényeinket is szem előtt tartsuk. E mellett jó, ha a pár megosztja egymással fantáziáit és vágyait, hiszen maga a fantázia lesz az, ami fokozza a vágyat.

Lepd meg a másikat, légy váratlan, de nem túl tolakodó, sejtelmes, de mégis elérhető.

 

Ha pedig érdekel, hogy milyen praktikák és segédeszközök segítenek helyreállítani a dolgokat, látogass el a SzexShop webáruházába, ahol minden igényt kielégítő termékek várnak rád, maximális, 100% diszkréció kíséretében.

További érdekes cikkekért pedig vess egy pillantást az OP Story oldalára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem