Átlagos tápérték | 100 g poralapban |
Energia: | 1763 Kj (420 kcal) |
zsír: | 12,5 g |
– amelyből telített zsírsavak: | 1,3 g |
szénhidrát: | 65,3 g |
– amelyből cukrok: | 13,9 g |
rost: | 10,3 g |
fehérje: | 6,3 g |
só: | 4,2 g |
HOZZÁADOTT CUKROT NEM TARTALMAZ! TERMÉSZETESEN ELŐFORDULÓ CUKROT TARTALMAZ!
Tejszínes halszeletek
Hozzávalók (2 adaghoz):
Elkészítés:
Keverjük el a kókusztejszínbe a citromlevet és a poralapot.
Ebbe a sűrű krémbe egyesével forgassuk meg a halszeleteket (hogy mindenhol krémes legyen), majd tegyük egy közepes méretű tepsibe őket, a maradék szósszal együtt, úgy, hogy a szósz teljesen befedje a halszeleteket.
Előmelegített 200 fokos sütőben 20-25 percig süssük (hal és sütő függő), fedő nélkül.
Megjegyzés:
Amennyiben egyszerre több adagot készítünk, úgy akkora tepsibe készítsük, hogy 2 rétegnél ne legyen több hal a tepsiben, és 10 percig süssük tovább.
Vegetáriánusok, vegánok a hal helyett használhatnak zöldségeket, pl. félpuhára főzött burgonya/batáta/paszternák és egyéb friss zöldség: padlizsán, cukkini, bébi sárgarépa, karfiol, brokkoli, borsó stb.
Zöldséges verzió esetén 150g kókusztejszín is elegendő, mivel a zöldség (cukkini, padlizsán) vizet enged ki magából.
A termék szezámmagot, mustármagot, zellert, dióféléket, szulfitokat tartalmazhat! Elkülönített allergén üzemrészlegünkön készült.
Összetevők: Fűszerkeverék (só, koriandermag, mustármag, kaporlevél, gyömbér, fekete bors, babérlevél, szegfűbors, szegfűszeg), tápióka keményítő, batátaliszt, őrölt fokhagyma, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav).