Két darab, kb. 30 cm hosszúságú bejglihez elegendő alapliszt keverék.
Elkészítés:
A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 40 ml vizet, 30 ml citromlevet, 60 g eritritet és 60 g lágy kókuszzsírt. Majd keverd el a liszttel és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd át. Oszd ketté a tésztát, ezután szilikonos lapon sodrófával nyújtsd kb. 5 mm vastagságú téglalapra. Töltsd meg a kívánságod szerinti töltelékkel (2 rúdhoz 200 g darált mák, 60 g eritrit, citrom reszelt héja, vanília magja és 50 ml víz felfőzve). A sütőpapír segítségével tekerd fel a tésztát, a két végét nyomkodd össze, papírral együtt helyezd tepsire, kend le előbb tojás sárgával, majd fehérjével és szurkáld meg egy villával. Átlagos sütési idő 180 fokon előmelegített sütőben 25-30 perc.
Tojás nélkül: 150 ml víz + 20 ml citromlé + 90 g lágy kókuszzsír.
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, növényi rostok (útifűmaghéj liszt, bambuszrost liszt), Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült. Száraz, hűvös helyen tartandó.
Átlagos tápérték 100g lisztkeverékben:
Energia kj/kcal: 812/224,3
Zsír: 2,8g amelyből telített zsírsavak 2,4g
Szénhidrát: 47,4 g ebből cukrok: 6,3g
Fehérje: 6,3 g
Só: 0 g
Rost: 30,1 g
Csak természetesen előforduló cukrokat tartalmaz.
Saját, garantáltan gluténmentes műhelyünkben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.