A Magliszt-mentes nyújtható tészta alapliszt (édes süteményekhez ajánlva) édesítés nélkül kapható!
Kedved szerint Te választod meg, mennyit és milyen édesítőt teszel hozzá.
Javaslatok: 50 g eritrit, 40 g xilit, 30 g méz - akinek diétája engedi, néhány csepp stevia, 1 teáskanál 4/1 vagy 5/1 édesítő, 5-6 szem puha datolya 2 evőkanál vízzel pürésítve, stb.
A tészta nem szakad, nem ragad, könnyen felszedhető a nyújtó lapról, jól formázható, könnyen kezelhető. A nyújtáshoz nem kell két sütőpapír, bátran nyújtható sodrófával is.
Nincs markáns kókusz íze, a tészta könnyedén gyúrható, nyersen és sütés után is sima, homogén.
Jó szívvel ajánljuk azok számára, akik eddig idegenkedtek a paleos lisztekből készült nyújtós tésztáktól, mert ezzel biztos a sikerélmény, mind a jól dolgozható nyers tészta, mind az elkészült süteményt tekintve.
Hozzáadott adalékoktól, színezékektől, konzerváló szerektől, aromáktól, ízfokozóktól mentes, csak természetes alapanyagok felhasználásával előállított termék.
Gabona-, cukor-, szója-, tejmentes magyar kézműves lisztkeverék.
Nem tartalmaz továbbá konjac lisztet, élesztőt.
Jó szívvel ajánljuk diétázóknak, paleolit életmód híveinek, azoknak, akik szem előtt tartják az egyszerű, de változatos reform táplálkozást.
A tészta elkészítéséhez csak nedves hozzávalók szükségesek, a tasak minden más szükséges alapanyagot tartalmaz.
Mi készülhet belőle?
(A teljesség igénye nélkül)
töltött derelyék sütve vagy főzve
szilvás gombóc
édes töltelékkel "papucsok"
lekváros levél
túrós batyu
bejgli
piték
linzer
isler
kekszek
töltött péksütemények helyettesítője
dobos torta lapoknak
zserbó
"mézes krémes"
fahéja csiga
mákos - almás tekercs
stb...
Összetevők: tápióka keményítő, kókuszliszt, bambuszrost liszt, útifűmaghéj liszt, Paleolit Éléskamra sütőpor (savanyúságot szabályozó anyag: borkősav, térfogatnövelő szer: nátrium-hidrogén-karbonát, tápióka keményítő)
Elkészítési javaslat
Alap recept
Csigák, piték, töltött sütik, bejgli, zserbó, stb.: A 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb.220 g) adj 50 ml vizet, 20 ml citromlevet, 65 g lágy kókuszzsírt, 50 g eritritet. Majd vegyítsd a liszttel, jól gyúrd át és pihentesd 20 percet hűtőben. Gyors mozdulatokkal gyúrd újra, ezt követően szilikonos lapon sodrófával nyújtsd kívánt vastagságra. Könnyedén feltekerhető, nem szakad, nem tapad, nem szükséges alá lisztezni. Töltheted kívánságod szerint pitének, kakaós csigának, bejglinek, stb. Átlagos sütési idő 180 fokon 40 perc.
Ezzel az alaprecepttel szilvás gombóc, lekváros gombóc, stb is készíthető . A kinyújtott tésztát 14 részre vágjuk (kockák), a közepét megtöltjük, majd nyomkodó, kicsit görgető mozdulatokkal a tenyerünkkel kiformázzuk. Lobogó vízben 3-4 perc alatt készre főzzük (miután feljött a tetejére, onnan mérjük az időt). Ily módon készíthetünk sült vagy főtt derelyét is.
Tipp: A tészta alkalmas arra, hogy nyersen megtöltsük a kinyújtott lapokat pl. zserbónak vagy egyéb olyan süteményeknek, amelyek a töltelékkel történő egyben sütést igénylik. A sütemény lapokat a legkönnyebb egyben úgy lehúzni a nyújtólapról, ha a süteményt a tepsire fordítjuk és a tetejéről lehúzzuk a nyújtólapot.
Linzertészta, isler, keksz: 4 db szobahőmérsékletű M-es tojáshoz (kb. 220 g) és 2 db tojás sárgájához (kb. 55 g) adj 85 g lágy kókuszzsírt és 50 g darált diót vagy mandulát, 50 g eritritet. Elkészítés fentiek szerint.
Tojás nélkül: 150 ml víz + 30 ml citromlé + 100 g lágy kókuszzsír.
Tápanyagtartalom 100 g lisztkeverékben
Energia kJ | 987,6 |
Energia kcal | 238,5 |
zsír | 2,7g |
amelyből telített zsírsavak | 2,4g |
szénhidrát | 46,9 g |
amelyből cukrok | 6,1g |
fehérje | 6,5 g |
só | 0g |
rost | 30,7 g |
Csak természetesen előforduló cukrokat és rostokat tartalmaz.
Garantáltan gluténmentes műhelyben csomagolva.
Szezámmagot és dióféléket felhasználó üzemben készült.
Száraz, hűvös helyen tartandó.