Fermentáló tulajdonságai
Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít.
Webshopunkban elérhetőek a szükséges baktérium kultúrák is:
De mi is az a fermentálás - általánosságban?
A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.
Mi történik ilyenkor?
A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.
A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).
A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!
A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - a Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!
Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.
Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik!
S, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?
Zöldségeket, gyümölcsöket, s ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimchi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben). A kimchi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.
A kimchi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.
Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!
S, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!
A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.
Multifunkcionális gépünkkel a japán nemzeti étel, a natto is elkészíthető. Ez a rendkívül tápláló étel nyers szójababból készül többszöri áztatással, gőzöléssel, majd a Bacillus Natto baktériumfaj által történő fermentálással. A Bacillus Natto közreműködésével nattokináz enzim termelődik, amely enyhítheti a trombózisos panaszokat is.. Kiemelendő, hogy antimikrobiális hatása van, tehát több betegség kórokozója ellen is hatásos gyógymódot jelenthet. E-, B1-, B2, C és K2 vitaminban gazdag, tele van fehérjével, növényi rostokkal, kálciummal, nátriummal, káliummal és nagyon sok vasat tartalmaz.
A fermentált ételek előnyeihez tartozik, a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.
Ez a Magyarországon egyedülálló, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló gép kétféle színben érhető el webáruházunkban.
Mire használható a Rainbow készülék?
A gabona és olajos mag alapú tejhelyettesítő italok főzésén kívül használható
Rainbow növényi italkészítő tulajdonságai
A Rainbow készülék átlagos létszámú – 3-4 fős – családok háztartása számára ajánlott, valamint vegáknak, léböjtölőknek, diétázóknak, akik nem csak növényi és mag alapú italokat, hanem krémleveseket, gyümölcsturmixot is szeretnének készíteni, hiszen ez egy multifunkciós készülék, és mint ilyen, az ára 2-3 hónap alatt megtérül.
A gabonaital főzésen kívül használhatod zöldség és gyümölcs krémlevesek elkészítésére, sima, vagy gabonaitalos gyümölcsturmixok, kásák, sűrített növényi italok, (pl. sűrített zab ital, sűrített rizs ital), bébiételek, növényi krémek főzéséhez is.
A VEGITAL RAINBOW CAPUCCINO KÉSZÜLÉKKEL VÉGEZHETŐ MŰVELETEK
FŐZÖTT ITALOK, ÉTELEK
NEM FŐZÖTT ITALOK
EGYÉB ÖNÁLLÓ PROGRAM
A készülék tulajdonságai, tudnivalók
A Vegital Rainbow növényi italkészítő automatát ajándék 1,5 literes szűrőkancsóval és adagolópohárral szállítjuk, kétnyelvű (magyar-angol) informatív díszdobozban, amelyen megtalálhatók a gép jellemzőin kívül az alapreceptek is.
További receptek, információk érhetők el a
A Vegital ügyfélszolgálata örömmel áll minden érdeklődő, vásárló rendelkezésére a 06 70 777 9220-as telefonszámon és a honlapunk jobb alsó sarkában található chat ablakban.