A legmagasabb minőségű, laktózmentes, tiszta whey protein izolátum (WPI) biztosítja a normális anyagcsere-folyamatokat intenzív fizikai terhelés és fokozott fehérjebevitel során. A whey protein izolátumot jellemzi a legmagasabb tápérték és anabolikus aktivitás az összes fehérje közül. Ioncserélő eljárással kinyert, nem denaturálódott, így megtartják teljes szerkezetüket és a funkcionális whey proteinek aktivitásának jellemzőit - béta-laktoglobulin, alfa-laktoalbumin, immunglobulin, plazma albumin, laktoferrin, laktotransferrin, ceruloplasmin, phosphoglycoprotein, fehérjebontó enzimek és peptonok.
Magas tápértéke és anabolikus aktivitása miatt, az izolált whey proteineket tartják az étrendi fehérjék közül a legértékesebb forrásnak nagy teljesítményű sportolóknak és fizikailag aktív emberek számára. A whey protein izolátum magas tápértékét annak köszönheti, hogy a lehető legmagasabb beépülésre képes, mivel a nem denaturált fehérjék kedvező ozmózisnyomása határozza meg az ideális oldhatóságát, valamint optimális arányban exo- és endogén aminosavakat tartalmaz és rendkívül magas arányban elágazó láncú aminosavakat (BCAA) és glutamint.
A magas anabolikus tevékenység, a magas tápértékén kívül, az egész whey proteinek metabolikus paraméteréből származik, valamint a peptidek és mikropeptidek kialakulása az átalakulásuk eredménye. Ezek az anyagok hasonlóan viselkednek, mint az anabolikus peptidek növekedési faktorai. Ezek megkönnyítik az aminosavak eljuttatását az izomsejtekbe és serkentik az anabolizmust, egyben antioxidáns akadályt is képeznek. Stabilizálják a lizoszómákat és gátolják a katabolikus lizoszomális enzimek aktivitását. Egyben megerősítik a szív-és érrendszeri-, ideg-és immunrendszeri területeket.