Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Újév, újétrend: Paleolit táplálkozás kezdőknek!

"Újév, új én"- hányan nekifutunk minden évben január elsején a nagy életmódváltásnak: a nagy fogyókúrának vagy diétának. Ezt követően, mire a nyári bikiniszezonhoz érünk, azon kapod te is magad, hogy a nagy elhatározás valahol a tavasz elején alábbhagyott és elhalt. Felmerül benned a kérdés, hogy vajon miért adtam fel? Hová tűnt a lelkesedés? És létezik olyan módszer, ami mindenkinek egyformán jó? Lehet, hogy eddig nem a neked kedvező módszerben gondolkodtál? Hiszen számos étrend van, a legextrémebbtől az egyszerűbbig, amelyek hosszútávon hoznak eredményt, de akár tartós étrenddé is válhatnak. Az, hogy valakinek mennyire lesz sikere az életmódváltásban, illetve annak tartósságában nagyban függ az egyén személyiségétől és attól, hogy passzol-e hozzá a választott étrend. A Paleolitcentrum Webáruházzal most bemutatjuk neked miért érdemes kipróbálnod a Paleolit táplálkozást, és azt is, hogy kezdőként mennyire van könnyű dolgod!

paleocentrum_konyha

A paleo étrend egy módja annak, hogy visszatérj az ősi gyökerekhez, amikor vadásztunk, halásztunk és a gyűjtögettünk a túlélés érdekében. Megpróbálja utánozni azt, amit őseink ettek: a friss biotermékeket, a sovány, egészséges húsokat, valamint az egészséges magokat.

Ez nem egy „tipikus diéta” vagy étrend, ahol kalóriákat, szénhidrátot vagy zsírt számolsz grammokban. Az ok, amiért működhet az az, hogy minden rossz ételt mellőzöl, és egészségesebb hozzávalókkal helyettesíted. Kezdőként fontos, hogy az arany középutat válaszd! Ezáltal nem indokolja semmi azt, hogy teljesen lemondj az értékes szénhidrátokról is!

Húsok

A keménymag szerint elegendő, jó minőségű húst fogyassz, mint például a természetes körülmények között tartott haszonállat-; a folyóból kifogott hal húsát, amelyek jelentősen több hasznos tápanyagot többek közt omega-3 zsírsavat is tartalmaznak. Mivel az említettekhez szinte lehetetlen hozzájutni, próbálj meg minél tisztább, kevésbé feldolgozott húsokat fogyasztani!

paleocentrum_etelek

Gabonafélék, vajon lehet?

Bár tiltólistásak, mert a paleolit étrend alapelve, hogy minél kevésbé feldolgozott élelmiszert fogyassz! Viszont, ha mégis nehezedre esik megválni tőlük, válassz quinoát, barna rizst, vagy amaránt

Növények?

A napi kalóriabevitelünk csupán 35%-át nyerjük húsfélékből, a többit pedig növényi alapú élelmiszerekből. A burgonya ugyan kevésbé ajánlott, de alacsonyabb glikémiás indexű manióka, csicsóka, tápióka vagy édesburgonya kiskaput jelenthetnek a nehezen tartható napokon!

paleocentrum_fozes

A szigorúbb paleolit étrendben az állati húsok, a tojás, a gomba, a gyümölcsök, a zöldségek mellett az olajos magvakat és csonthéjasokat is bátran fogyaszthatod! Főzéshez használhatsz hidegen sajtolt növényi olajokat. Ha te is azon kísérletező kedvűek közé tartozol, akik szívesen kipróbálnák a paleolit étrendet, és a megjött a kedved a változáshoz, keresd fel a Paleocentrum Webáruház honlapját, ahol minőségi paleo hozzávalók széles választéka vár!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem