Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Túrázásra fel! Táskák, öltözékek, kiegészítők egy helyen!

A túrázásnak számos mentális, fizikai és egészségügyi előnye van. Segít, hogy jobb formába kerülj, csökkenti a stresszt, és még az agyi teljesítményt is javíthatja. Ha ki szeretnéd próbálni a túrázást, de nincs sok tapasztalatod benne, akkor a kezdet nehéz lehet, ezért ebben a cikkben mindent leírunk, amit csak tudnod kell! Tanácsokat adunk a megfelelő táska, öltözék és kiegészítő kiválasztásában, de emellett más tippeket is olvashatsz! A túrakiegészítők beszerzéséhez pedig látogass el a katonadolog.hu oldalra!

Amikor először kezdesz el túrázni, javasoljuk, hogy olyan ösvényeket válassz, amelyek összhangban vannak jelenlegi edzettségi szinteddel. Természetesen a túrázás egy módja annak, hogy hozzá tudj szokni a nagyobb terhelésnek és formába kerülj, de ha olyan pályát választasz, amely jóval meghaladja az edzettségi szintedet, akkor nem fogod élvezni, és lehet, hogy soha többé nem fogsz túrázni.

térkép

Kezdő túrázóként minél több egyszerű nyújtást és gyakorlatot tudsz belevinni a rutinodba, annál gyorsabban erősíted az izmaidat. Legyen szó edzőteremről vagy otthoni edzésről, ha aktívabb vagy a mindennapi életedben, akkor fejlesztheted az állóképességed és önbizalmadat is. De ne feledd, nem kell maratoni futónak vagy komoly sportolónak lenned ahhoz, hogy túrázni kezdj!

Alapvető túrafelszerelés kezdőknek

   1. Túrahátizsák

A hátizsák az első kiegészítő, amelyre szükséged lesz. Amikor még csak kezdő vagy, egy régi hátizsák is megteszi. Ha azonban úgy döntesz, hogy igazán belevágsz a túrázásba, akkor érdemes egy kimondottan túrázáshoz kifejlesztett hátizsákot beszerezned. Egy átlagos táskával ellentétben, ezekkel a plusz tulajdonságokkal rendelkeznek a túrahátizsákok:

  • van egy támasztó csípőöve, amely átveszi a terhet a válladról
  • van egy külön tasakja is a vizes tartálynak, amely lehetővé teszi, hogy a tömlőből tudj inni túra közben anélkül, hogy le kellene venned a táskát
  • van egy szegycsont szíja is, amely megakadályozza, hogy a csomag elmozduljon túrázás közben.

túra

   2. Különböző rétegek

Túrázás közben nagyon fontos az, amit viselsz! Függetlenül attól, hogy melyik évszakban túrázol, a kényelmi és biztonsági okok miatt is fontos az, hogy túrázás közben több réteget viselj.

   ALAPRÉTEGEK

Kezdd egy izzadságelvezető alapréteggel, amely légáteresztő és szabályozza a testhőmérsékletet. Kerüld a pamutot, mert hideg időben a nedves pamut nem ad meleget, lassan szárad, és még jobban megfázhatsz. A melegben viszont a pamut felfogja a meleget, ami szintén nem ideális. Tehát ha teheted, próbáld meg elkerülni ezt az anyagot.

   KÖZÉPSŐ RÉTEGEK

Ha hűvösebb időben mész, mindenképp vigyél magaddal polár dzsekit vagy vastag kabátot. Meglepően hideg lehet a csúcsokon vagy az árnyékban. Ezzel elkerülheted, hogy megfázz, és ha esetleg nem lesz rá szükséged, akkor a hátizsákodban is elfér.

   KÜLSŐ RÉTEGEK

Mindig tegyél be egy esőkabátot, amely a táskádban is elfér, valamint sapkát és kesztyűt is, ha úgy gondolod, hogy később le fog hűlni az idő. 

   3. Túrabakancs

A túrabakancs messze az egyik legfontosabb felszerelés a túrázók számára. Válassz egy jó túrabakancsot és zoknit, amelyekkel bármilyen terepen könnyen megbírkózhatsz. 

bakancs

   4. Megfelelő hidratálás

A szervezetnek sok vízre van szüksége ahhoz, hogy a legjobban tudjon működni. Vigyél magaddal plusz vizet, és még egy vízszűrőt is a hosszú túrákhoz arra az esetre, ha elfogyna a vized. Bármilyen időjárásról is legyen szó, a megfelelő hidratáltság segít elkerülni a kiszáradást vagy akár a magassági betegséget is. 

   5. Zseblámpa vagy fejlámpa

Abban az esetben, ha sötétedés után elakadsz az ösvényen, szükséged lesz egy fényforrásra, amely segít visszatalálni a nyomvonalhoz. Vigyél magaddal egy fejlámpát vagy egy kicsi és könnyű zseblámpát. Győződj meg arról is, hogy az akkumulátorok mindig fel legyenek töltve.

A túrázás az egyik legélvezetesebb mozgásforma, ezért is ajánlják sokan. A problémamentes túrázáshoz látogass el a katonadolog.hu oldalra, ahol mindent beszerezhetsz, amire szükséged lesz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem