Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Tudod mire van szüksége a kisbabádnak?

A várandósság egy csodálatos állapot, egy új élet kezdetét jelenti a család számára. Ilyenkor a kismamának fel kell készülnie arra, hogy a szervezetében és életében is jelentős változások fognak bekövetkezni. Átalakul az új család életkörülménye, újfajta szükségletekkel kell megküzdeni, majd ezekhez igazodni kell. Az újdonsült szülőknek, kismamáknak (főleg ha első gyermekét várja) nagy dilemmát okozhatnak az alapvető baba termékek beszerzése, hogy mik azok az alapfelszerelések, amik nélkülözhetetlenek a csecsemők életében. Ezért mostani cikkünkben a Fullbaby webshopjának segítségével összegyűjtöttük, hogy milyen alapvető felszereléseket kell beszerezni még a kisbaba megszületése előtt. Így segítséget tudunk nyújtani, különösen az első babáját váró édesanyáknak, újdonsült szülőknek.

fullbaby_babakocsi

Babakocsi

Kisbabád érkezése előtt rengeteg kiegészítőt kell beszerezni, ám mégis az első és legfontosabb a babakocsi. Mivel születése után az idejének egy nagyobb részét itt fogja tölteni, nagyon körültekintően kell kiválasztani a legmegfelelőbbet. Mind kényelmi mind egészségügyi szempontból. A legjobb választás ezért a több funkciós babakocsi, mivel ezeket gyermeked növekedésének megfelelően alakíthatod át. Kezdetben újszülött babakocsira lesz szükség, mivel az első fél évben babád háton és hason fog feküdni a legtöbbet. Célszerű kényelmi funkció szempontjából jó minőségű darabot választani, mert az idejének nagy részét fogja itt tölteni a hosszú közös sétálások alkalmával. Ezeknek a kocsiknak a háttámlája teljesen dönthető vízszintesig, ez azért fontos mert a babák gerincének védelme miatt az első félévben mindenképpen így szabad utaztatni benne. Az autós utazások alkalmával tökéletesen átalakíthatók így babahordozóvá, amit biztonságosan be is tudsz kötni az első üléshez. Ahogy kisbabád cseperedik, növöget, egyre nagyobb babakocsira lesz szükséged. Amikor a kisbaba már stabilan tud ülni, mászik sokat, akkor bátran lehet választani a sport babakocsik közül. Ez megkönnyíti a közlekedést gyermekeddel akár a tömegközlekedési eszközökön, az autózás során (könnyen összecsukható, könnyen kinyitható), kiválóan alkalmas arra, hogy nagyokat sétáljatok. Akár kocogni is el tudsz menni az erre a célra kialakított futó babakocsival.

fullbaby_pihenoszek

Baba pihenőszék

Ahogy a babák elkezdenek növekedni, egyre több időt töltenek ébren is. Ilyenkor remek kiegészítő lehet a pihenőszék, mivel ezek a termékek úgy vannak kifejlesztve, hogy kényelmes, biztonságos hely legyen gyermekünk számára. Ilyenkor amikor a baba benne pihen, játszik a logó játékokkal az anyuka el tudja készíteni úgy az ebédet, hogy nem kell gyermekét hordozóban magán tartania, és lehetősége van egy gyors házimunka elvégzésére is. Ezek az igazán kényelmes baba fotelek nem csak, hogy megnyugtatják de lehetőséget is biztosítanak neki arra, hogy közelebbről figyelje meg közvetlen környezetét, megismerkedjen vele. Számukra kezdetben ez jelenti a játéktevékenységet, illetve a tetejéről lelógó zenélő  színes játékokkal is játszhat, megismerkedhet.

fullbaby_babaules

Babaülések

A babakocsik után az autósülés a másik legfontosabb kellék, ezért a megfelelő autós ülés kiválasztása éppen olyan nehéz feladat, mint kiválasztani a megfelelő babakocsit. A kiválasztása előtt rengeteg szempontot kell figyelembe venni, mérlegelni. A szülők számára a legnagyobb kincs a gyermekük, ezért az autóutak során nagyon vigyázni kell gyermeked testi épségére, ebben nyújt segítséget az autós gyerekülés. A típus és méret kiválasztásánál a gyermek testsúlyát, életkorát kell figyelembe venni. Az újszülötteket az első 1 évben babahordozóval kell utaztani az első ülésen, háttal, a biztonsági övvel pontosan bekapcsolva. Míg a nagyobb gyerekeket már lehet a jobb oldali hátsó ülésen, súlyához illő ülésben szállítani.

fullbaby_etetoszek

Etetőszék

Amikor kisbabád már tud ülni, megerősödnek izmai, onnantól bátran etetheted etetőszékben. Ebben az időszakban szokott elkezdődni is a hozzátáplálás, s így különösen praktikus megoldást nyújt szülőnek és csemetéjének egyaránt. A kisgyermeknek így lehetősége lesz arra, hogy elsajátítsa az önálló étkezést, megismerkedjen műanyag kanalával, poharával, majd helyesen használja őket. A közös családi étkezésbe gyermeked is így be tud kapcsolódni.

fullbaby_jaroka

Utazóágyak, járókák

Ha sokat fogtok utazni babátokkal, sokszor töltitek a hétvégéket a nagyszülőknél, akkor feltétlenül szükséges beszerezni egy utazó kiságyat. Kisebb méretű, mint a fő kiságy, ám nagyon kényelmes, nagyon praktikus, mert könnyen ki lehet nyitni, majd összecsukni, és még az autóban sem nehéz szállítani. Nagyon kényelmesen szunyókálnak benne a gyermekek. Textíl anyagának köszönhetően tisztántartása is könnyű, koszolódás esetén. Azt az otthoni biztonságot amit elsődleges kiságya nyújt, így az utazások alkalmával is érezheti.

fullbaby_babafeszek

Babafészek

Különösen az első hónapokban van óriási jelentősége a babafészeknek, általa teljes biztonságban tudhatod kisbabádat. Nagyon hasonlít a fészekre, innen is ered a neve, ahol gyermeked szabadon mozoghat úgy hogy pereme körül öleli őt, s így nem esik ki belőle, közben melegen tartja, ami az első időkben nagy nyugalmat jelent számára, mivel ez az állapot az anyaméhben eltöltött időkre emlékezteti őt. Így pozitívan hat közérzetére, hangulatára is.

Ezek az alaptermékek minden kisgyermek életében fontos kiegészítők, nem csak a gyermekek kényelmét szolgálja, hanem a szülőkét is. Ha szeretnél minden szükséges kiegészítőt beszerezni gyermeked születése előtt még, akkor látogass el a fullbaby.hu webshopjába és válogass a széles választék közül.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem