Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Tudod mik 2022 szőnyeg trendjei?

Az új év mindig új izgalmakkal jár, nincs ez máshogy 2022-ben sem, azzal a kivétellel, hogy az újdonságok a korábbi kedvenc stíluselemeket is visszahozzák. A szonyegtextil.hu oldalán, akár, ha a trendeket akarod követni, vagy inkább maradnál a megszokottnál, megtalálhatod magadnak a megfelelő szőnyeget! Íme, 2022 szőnyeg trendjei!

Először is nézzük meg, hogy mely minták trendiek idén;

Etno és keleti minták

A legelterjedtebb és legismertebb ilyen minta a perzsa szőnyegként ismert darabok. De emellett afrikai etno stílusú minták is vannak, amikben leginkább a narancs, a piros, a sárga, a barna és a bézs színek dominálnak, amik különféle egzotikus motívumokban jelennek meg. Mindegyik ilyen mintában, származzon az a világ bármely részéről, az a közös, hogy sokszor ezeréves hagyományokat képviselnek, aminek köszönhetően akár egy egyszerűbb belső térből is különleges, időt álló és egyedi teret varázsolhatunk!

Vintage-minták

Legyünk akármilyen korosztály, mindannyian szeretjük a vintage-mintákat. Ezek sokszor a gyerekkorunkra emlékeztetnek, vagy egy másik olyan korszakra az életünkben, amire szeretünk visszaemlékezni. Ha nem is szeretnénk az egész otthonunkat ebben a stílusban díszíteni, akkor is jól mutat egy-egy ilyen darab, teljesen feldobja a sokszor egyhangú szobát. Ezek a szőnyegek általában „fаkó szőnyeg” hatását adják és a legjellemzőbb színek a semleges és földes árnyalatok.

Háromdimenziós minták

A tervezők, hogy háromdimenziós szőnyegeket hozzanak létre, a különböző hosszúságú szálakkal játszadoznak, amik különböző színekben és anyagokban is előfordulhatnak ugyanazon a szőnyegen. Nemcsak jól néznek ki, de praktikusak is. Gyakran rojtok is díszítik ezeket a darabokat.

Miután tudod már, hogy milyen mintát szeretnél választani az új szőnyegednek, nézzük meg, hogy a szőnyeg formája terén melyik a legtrendibb idén.

Az idei év egyik legmenőbb szőnyege egyértelműen a KEREK! Az emberben ezek a szőnyegek kényelmet és melegséget sugároznak. Ráadásul manapság már nem csak bent, hanem kintre is választhatunk trendi szőnyegeket, amik egy teraszt vagy erkélyt könnyedén fel tudnak dobni!

Kültérre csak strapabírót!

Akár kintre is tehetjük őket, csak fontos, hogy a szőnyeg anyaga megfelelő legyen, nehogy rövid időn belül tönkretegyék azt a napsugarak vagy az eső. A legjobb anyagok kinti használat esetén a szizál, kókusz vagy a szintetikus polipropilén. Annak ellenére, hogy ezek jól reagálnak az időjárási viszonyokra, továbbá por- és nedvességállók, nem csúsznak, gyorsan száradnak, könnyen tisztántarthatók és még az UV-sugarak sem tesznek kárt bennük. Télen száraz és védett helyen tárold őket.

A kerek szőnyegek sokoldalúak

Az ezer éves hagyományokkal rendelkező Feng Shui-ban is fontos szerepe van a keres formáknak. Ezeken keresztül sokkal jobban tudnak áramolni a pozitív energiák, így harmonikusabb lesz az adott helyiség.

A trendek követése mellett, az is nagyon fontos, hogy otthonunk minden része tükrözze a saját személyiségünket. A szonyegtextil.hu oldalon mindenki ízlésének megfelelően választhatja ki az otthona új kiegészítőjét!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem