Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Tudod mi a különbség a zsákrugós és a bonnel rugós matrac között?

Egy jó matrac egyik előfeltétele a tökéletes, pihentető alvásnak. Fontos tehát, hogy átgondoltan válaszd ki álmaid matracát, amit megtalálhatsz a matracom.hu weboldalán.

Ha nem vagy benne biztos, hogy már itt az ideje lecserélni a matracodat, itt van néhány dolog, amit számításba vehetsz;

  • már több, mint 8 éves a matracod
  • kényelmetlen, rosszul alszol rajta, kialvatlanul ébredsz
  • bizsergő, fájó háttal/ végtagokkal kelsz fel

Ha matraccsere mellett döntöttél, akkor több fajta közül választhatsz. A legelterjedtebb és legismertebb matracfajta, a rugós matrac. Ennek összetétele; több rugós réteg és egy vékonyabb szivacsréteg. A kényelem attól függ, hogy hány rugóból tevődik össze. Minél több rugó van benne, annál kényelmesebb. Ez a modell azoknak ajánlott, akik a hagyományos rugalmas, jól szellőző darabokat szeretik.

Két fajtája van a rugós matracoknak:

Ezeknek a matracoknak a rugói egy tölcsér alakra hasonlítanak. Csöndesebbek, mivel a rugók tölcsérformájú kialakítása megelőzi az egymás mellet elhelyezkedő rugóstagok súrlódását. A bonellrugók általában szélesebbek, mint a zsákrugók, ami miatt kevesebb rugó található a matrac belsejében. Előnye, a masszaívvitása, mivel mindegyik rugó össze van drótozva mindegyikkel, így egy egységes rugós vázat alkotnak. A bonellrugók keresztirányban spirálrugókkal vannak összekötve, aminek köszönhetően a súly minél nagyobb felületen oszlik el, ami miatt az élettartamuk is hosszabb lesz.  

A leggyakoribb vastagság a bonellrugóknál a 2.2 mm. Vannak 1,7 mm-es változatok is, amiknél vigyázni kell, ha az illető nagyobb súlyú, mivel ebben az esetben nem lesz olyan tartós a matrac. A matracom.hu weboldalán csak masszív jó minőségű bonell rugós matracok kerültek forgalmazásba, így nem kell attól tartanunk, hogy a matracunk hamar tönkremegy.

Ez egy fiatalabb technológia a bonellrugóshoz képest, habár ez is vagy már 100 éve van használatban. Ennek az az előnye, hogy mindegyik rugó egy zsákban van, egy kis tasakban és a rugók csak a mellette lévővel vannak összekötve, ami miatt a rugók egymástól függetlenül mozoghatnak, ezért a test sokkal jobb alátámasztást kap és jobban leköveti a test vonalait, ráadásul ezek a matracok gyakran 5 és 7 ergonómiai zónát alátámasztanak.

Ezekben a matracokban több rugó helyezkedik el a bonellrugóshoz képest, amiatt korunk legfejlettebb rugós matracai, mint formalekövetés, mint rugók száma miatt.

A zsákrugós és bonnell matracok több évtizede töretlen sikernek örvendenek. Bennük, akárkiről is legyen szó, megtalálhatja az ember a tökéletes matracot, amit a matracom.hu széles választéka is segít.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem