Tudod mi a különbség a zsákrugós és a bonnel rugós matrac között?

Egy jó matrac egyik előfeltétele a tökéletes, pihentető alvásnak. Fontos tehát, hogy átgondoltan válaszd ki álmaid matracát, amit megtalálhatsz a matracom.hu weboldalán.

Ha nem vagy benne biztos, hogy már itt az ideje lecserélni a matracodat, itt van néhány dolog, amit számításba vehetsz;

  • már több, mint 8 éves a matracod
  • kényelmetlen, rosszul alszol rajta, kialvatlanul ébredsz
  • bizsergő, fájó háttal/ végtagokkal kelsz fel

Ha matraccsere mellett döntöttél, akkor több fajta közül választhatsz. A legelterjedtebb és legismertebb matracfajta, a rugós matrac. Ennek összetétele; több rugós réteg és egy vékonyabb szivacsréteg. A kényelem attól függ, hogy hány rugóból tevődik össze. Minél több rugó van benne, annál kényelmesebb. Ez a modell azoknak ajánlott, akik a hagyományos rugalmas, jól szellőző darabokat szeretik.

Két fajtája van a rugós matracoknak:

Ezeknek a matracoknak a rugói egy tölcsér alakra hasonlítanak. Csöndesebbek, mivel a rugók tölcsérformájú kialakítása megelőzi az egymás mellet elhelyezkedő rugóstagok súrlódását. A bonellrugók általában szélesebbek, mint a zsákrugók, ami miatt kevesebb rugó található a matrac belsejében. Előnye, a masszaívvitása, mivel mindegyik rugó össze van drótozva mindegyikkel, így egy egységes rugós vázat alkotnak. A bonellrugók keresztirányban spirálrugókkal vannak összekötve, aminek köszönhetően a súly minél nagyobb felületen oszlik el, ami miatt az élettartamuk is hosszabb lesz.  

A leggyakoribb vastagság a bonellrugóknál a 2.2 mm. Vannak 1,7 mm-es változatok is, amiknél vigyázni kell, ha az illető nagyobb súlyú, mivel ebben az esetben nem lesz olyan tartós a matrac. A matracom.hu weboldalán csak masszív jó minőségű bonell rugós matracok kerültek forgalmazásba, így nem kell attól tartanunk, hogy a matracunk hamar tönkremegy.

Ez egy fiatalabb technológia a bonellrugóshoz képest, habár ez is vagy már 100 éve van használatban. Ennek az az előnye, hogy mindegyik rugó egy zsákban van, egy kis tasakban és a rugók csak a mellette lévővel vannak összekötve, ami miatt a rugók egymástól függetlenül mozoghatnak, ezért a test sokkal jobb alátámasztást kap és jobban leköveti a test vonalait, ráadásul ezek a matracok gyakran 5 és 7 ergonómiai zónát alátámasztanak.

Ezekben a matracokban több rugó helyezkedik el a bonellrugóshoz képest, amiatt korunk legfejlettebb rugós matracai, mint formalekövetés, mint rugók száma miatt.

A zsákrugós és bonnell matracok több évtizede töretlen sikernek örvendenek. Bennük, akárkiről is legyen szó, megtalálhatja az ember a tökéletes matracot, amit a matracom.hu széles választéka is segít.

Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem