Top 5 legjobb szőnyeg típus

Bizonyára mindenkinek, így Neked is megvan az a szőnyeg, amin a legjobban szeretsz mezítláb járni, filmet nézni, társasozni vagy amiben jó csak úgy gyönyörködni.

 

Megpróbáltuk összeszedni a top 5 legjobb szőnyegfajtát, amelyekből legalább egyet biztosan megtalálsz minden háztartásban! Listánk az eddigi tapasztalataink és az általunk megkérdezett szőnyegtulajdonosok véleménye alapján készült, reméljük tetszeni fog!

 

 

Gyerek szőnyegek


A legkomolyabb igénybevételnek is ellenáll, könnyű tisztítani és elképesztően sok színben és mintázatban megtalálhatjuk ezt a típust. Jellemzően gyerekek szobájába lehet tökéletes választás, ám óvodákban, iskolákban és játszóházakban is találkozhatunk vele.

Az interaktív, tanulást segítő mintázatok fejlesztik a gyerkőcöt, míg az autók vagy különböző mesebeli tájak ábrázolása a játékot teszik még emlékezetesebbé. -> szuper gyerekszőnyegek

 

 

 

Perzsaszőnyegek


Autentikus, ám mégis már-már luxus hatást keltő szőnyegre vágysz? Ne is keress mást, a perzsaszőnyeget Neked találták ki sok-sok évvel ezelőtt! Az első keleti szőnyeget a 9. századból származtatják, az ún. pazirikit, amit Kelet-Turkesztánban találtak jégbe fagyva.

Megjelenésük autentikus és elragadó, bizánci, kínai, szászindiai és hellenisztikus elemeket is tartalmaznak a már megszokott közel közel-keleti stílus mellett. Nagyrészt kézzel készülnek, csomózásos vagy szövéses technikával. -> klasszikus perzsaszőnyegek

 

 

Shaggy szőnyegek


Manapság nagyon kelendőek a hosszú szálakból álló, puha shaggy szőnyegek, amelyeket főként hálószobákban és kevésbé forgalmas szobákban alkalmaznak. A shaggy legnagyobb előnye a kényelem, hiszen anyagából és a szálhosszúságból eredően a legpuhább érzést keltik. Elképesztően jó csak úgy lehemperedni rájuk, de az ágyból kikelve is szuper egy selymes, szinte simogató anyaggal találkozni!

Sajnos az említett előnyök egyben hátrányok is, hiszen a szálak hosszúsága miatt nehéz takarítani, megőrzi a nagyobb szennyeződéseket és tökéletes búvóhelye a lesben álló rovaroknak, Lego elemeknek. Célszerű gyakran porszívózni ezt a típust és a speciális szőnyegtisztítók használata is erősen ajánlott!  -> shaggy szőnyegek

 

 

Futószőnyegek


Nagymamáink kedvence a hosszúkás, strapabíró futószőnyeg, az előszobák leggyakoribb eleme. Főként kevert szálas-, vagy teljesen műszálas anyagot választanak az elkészítéséhez, továbbá egyre gyakrabban találkozhatunk csúszásgátlós aljzattal rendelkező verziókkal is.

Jó választás, mert nyújtja a teret és úgy díszíti a forgalmas közlekedőket, előszobákat, erkélyeket, hogy közben nem foglal el nagy helyet, könnyű takaríthatósága miatt pedig nem kell tisztításával sokat bajlódni. -> csodás futószőnyegek

 

 

Modern szőnyegek


A 21. század technológiai fejlődése nem csak az elektronikai cikkek okosítását tűzte ki célul, hanem a lakberendezési tárgyak is egyre merészebbek lettek anyagot, designt és gyártástechnológiát tekintve. A modern szőnyeg ellenálló anyagból készül, hi-tech ipari gépek segítségével, extravagáns mintázattal, ezért a kopott, régies kiegészítő helyett mára már a nappali design csúcspontjává válhatott ez a sokoldalú kárpit.

A szőnyegek jövője még érdekesebb, hiszen kezdenek megjelenni az okos- és öntisztító szőnyegek, a hőmérsékletszabályzóval ellátott fűthető szőnyegek és dinamikus szín- és mintázatváltásra képes future rug-ok, így abban biztosak lehetünk, hogy még sok-sok évig helyük lesz otthonunkban. -> modern szőnyegek

 

Ha tetszett a cikk olvasd tovább az OP story bejegyzéseit, hiszen hamarosan újabb izgalmas témákat tárunk fel Neked!

 

 

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.