Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Melyik típusú egyszerhasználatos kesztyűt válasszuk?

Munkavédelmi szempontból a legnagyobb kérdés, milyen alapanyagú egyszerhasználatos kesztyű a legmegfelelőbb számunkra. A zebrekm.hu weboldalán sokféle terméket találunk, melyek igazi társaink lehetnek munkafolyamataink közben. A jól megválasztott anyagú kesztyű igazi védelmet és balesetmentes munkanapot igér. Válogathatunk latex, nitril és vinyl kesztyűk között, különböző szempontokat figyelembe véve. Döntésünkhöz igen fontos tudnunk, milyen felhasználási területre kellene, de nagyon figyelemre méltó még a bőrünk védelme és az árkategória is. 

Az egyszerhasználatos latex kesztyűk, alapanyaga a természetes gumi. Ipari és orvosi területeken is használható. Jellemzői közé tartozik, hosszabb ideig is használható, ha steril, akkor fertőző anyagokkal szemben is bevethető. Nagyon jól illeszkedik a kézhez, szinte második bőrrétegként simul, mely nagy biztonságot nyújthat munka közben, mert erős fogás-, és érintésvédettséget biztosít. Nagyon erős és rugalmas anyagú, biológiailag lebomló. Púderezett kivitelezésben is kapható, a könnyebb le-felhúzáshoz. Igen költséghatékony, pénztárca kímélő választás lehet. Hátránya, hogy a benzines, olajos környezet ki fog rajta. Sajnos néhány embernél allergiás reakciót válthat ki, ha valaki igen érzékeny az összetételére. Ebben az esetben más jellegű munkavédelmi kesztyű ajánlatos. 

A másik fajtája a védelmi kesztyűknek, a nitril. Ellentétben a latex félékkel, ez szintetikus gumi alapanyagból készül. Előnyös választás, ha esetleg a másikra allergiásak vagyunk. A nitril alapanyag nagyon jól tollerálja a kőolajszármazékok és az olajokkal való érintkezést. Erős védelmet biztosít az átszúrás ellen is, ezért a gyógyászatban igen kedvelik a steril változatát. Ez kevésbé tapad a kézfejre, ezért könnyebb használata. Árkategóriában kicsit magasabban áll, mint latex társa. Eltarthatósága igen hosszú lehet. 

A harmadik fajta egyszerhasználatos vinyl kesztyű, mely nem okoz allergiát, hiszen ez sem tartalmaz latex anyagot. Rövidebb munkavégzésre ajánlott, lazábban áll a kézfejen. Az élelmiszer ipar előszeretettel használja. Ajánlatos még olyan munkakörnyezetben viselni, ahol kevésbé fontos a védelem. Hátránya, hogy alacsonyan tartós, ezért viszont a legolcsóbb megoldás lehet. Mindenképpen az egyik legjobb választás a kevésbé veszélyes anyagokkal történő munkavégzéshez. Púderezése itt is segít a könnyebb használatában. Érdemes még tudni róla, antisztatikus tulajdonsággal bír. 

Ha ezeket a tulajdonságokat figyelembe vesszük, egyszerűbb lesz a döntésünk is. Tehát mindenképp figyelembe kell venni a kesztyűk alapanyagát, a munkahelyi környezetet, az anyag védelmi képességeit, a munkahelyen használt anyagokat, eszközöket és nem utolsó sorban a beszerzési árát.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem