Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Top 10 legjobb padlóburkolat

Ha padlóról van szó, mindenkinek más elképzelései vannak. Van, aki a rusztikus, régi vágású anyagokat kedveli és van, aki a legmodernebb design elemek szerelmese. Cikkünkben összeszedtük a 10 legjobb padlóburkolatnak valót, amit mindenki szívesen látna otthona valamelyik szegletében.

 

Greslap

 

 

A kőporcelán lapokat, más néven greslapokat egyre gyakrabban alkalmazzuk kedvenc szobáink padlóburkolataként. Egyik cikkünkben már írtunk előnyeiről és hátrányairól, de annyit feltétlenül tudnod kell róla, hogy rendkívül jó fizikai adottságokkal rendelkezik és nagyon trendi.

Lehelyezésénél melegen ajánlott egy profi burkolatszintező használata, amivel megkímélhetjük magunkat a későbbi fejtörésektől.

 

Hajópadló

 

 

Autentikus mégis mostanság a modernebb háztartásokban találkozunk vele. Főként puhább fából készültekkel lehet találkozni (pl. fenyő), ám ezek nem túl ellenállóak, ezért javasolt páccal és védőrétegekkel kezelni őket és a kevésbé forgalmas helyekre való lehelyezése sem rossz ötlet.

Megjelenése gyönyörű, főleg a természetes erezeteknek köszönhetően, de egy igazán jól eltalált pác még autentikusabbá és előkelőbbé varázsolja ezt a burkolattípust.

Laminált padló

 

 

Az elmúlt évtized teljes mértékben erről a padlótípusról szólt. Olcsó, könnyű lehelyezni, sok féle színben és mintázatban létezik és nem igényel különösebb jártasságot a vele való munka. Jellemzőiből kifolyólag nagyon sokféle típussal találkozhatunk, ezért láthatjuk bevásárlóközpontokban és hálószobákban egyaránt. Általában közvetlenül a betonra vagy a régi padlóra fektetik ragasztás és szögelés nélkül.

A burkolat kiválasztásánál figyeljünk a kopásállóságot jelző számokra és a minőségre!

 

Járólap

 

 

A hidegburkolatok mára már nem csak funkciót látnak el, hanem komoly dekorációs szerepük is van a lakberendezés tekintetében. Jó kopásállóságuk, masszív kivitelük, illetve könnyű takaríthatóságuk miatt előszeretettel alkalmazzák fürdőszobákban és konyhákban, de egyre többször jelenik meg nappalikban és közlekedőkben is.

Hőmegtartó képességük is kiváló, így padlófűtés fölé is tökéletes választás, ám lehelyezése komoly odafigyelést, szakértelmet és profi eszközöket (fuga, ragasztó, burkolatszintező rendszer stb.) igényel, bár aki kellő mértékben kalandvágyó és szereti a kihívásokat maga is megcsinálhatja.

 

Padlószőnyeg

 

 

A 80-as 90-es évek nagy sztárja egyértelműen a padlószőnyeg volt, ám az azóta eltelt több mint két évtizedben valahogy háttérbe szorult többi vetélytársával szemben. Nehéz takaríthatósága és pepecselős lehelyezését szokták okként említeni, de egy valamiben mindenki egyetért: nincs kényelmesebb egy puha padlószőnyegnél.

Az utóbbi pár évben újra felkapták a lakberendezők és az átlag háztartásokban is egyre gyakrabban jelenik meg, míg neves lakberendezők szerint a 2020-as évek közepére datálható a burkolattípus másodvirágzása.

 

PVC padló

 

 

Ennek a rugalmas, műanyag alapú burkolattípusnak nagyon széleskörű a felhasználása. Ugyanúgy találkozhatunk vele irodákban, szállodákban és barátaink otthonában is, de valamiért mégis óckodunk a gondolattól, hogy nálunk is lehelyezésre kerüljön. Sok a rossz tapasztalat a burkolattal kapcsolatban, de ezek szinte kivétel nélkül a silány minőségből és a nem megfelelő lehelyezésből fakadnak.

A 21. századi PVC padlónak csupa jó tulajdonsága van: szinte bármilyen alapra lehelyezhető, vízálló, kopásálló, könnyen formálható, szinte bármilyen színben és mintázatban elérhető ráadásként még jó hő- és hangszigetelő is. Érdemes adni neki egy esélyt 2020-ban.

 

Parketta

 

 

Aki szereti a fa padlót, az biztosan lát fantáziát a különféle parkettákban. Az általában tömör fából készült burkolat nagy előnye, hogy egyszerű csiszolással felújítható és pompás megjelenésű. Hátrányként hivatkoznak vele kapcsolatban a ragasztásra, hiszen így fix helye lesz az elemeknek, így a padló befejezése után nem nagyon variálni a kirakott mintán.

Ha szép és időtálló parkettát szeretnénk, az törődést és odafigyelést igényel, de ha megtesszük, amit a felület követel, akkor sokáig gyönyörködhetünk benne.

 

Műgyanta padló

 

 

Főként az ipari épületekben esetleg bevásárló központokban figyelhetjük meg ezt a típust. A már említett burkolatokkal ellentétben a műgyanta padlót leöntik az alapfelületre, elterítik és hagyják megkötni. Előnye, hogy pillanatok alatt fel lehet vinni, szilárdulása után egy erős és strapabíró felületet kapunk, amelynek takarítása egyszerűbb bármelyik társáénál.

Az indusztriális építészeti stílust kedvelő tervezők, designerek és építészek egyre gyakrabban alkalmazzák lakóházak esetében is.

 

Parafa padló

 

 

Nagyon furcsa érzés találkozni parafával a padlón, hiszen elsősorban táblák és lakberendezési cikkek formájában szokta őket meg a szemünk, holott a kiváló adottságokkal rendelkező puha fa tökéletes választás talajborításnak is. Kiváló hőszigetelő képessége, ízületkímélő rugalmassága és könnyű megmunkálása miatt előszeretettel alkalmazzák, de anyagából fakadóan nem telepszik meg rajta a penész, lúg- és saválló, kiváló hang- és rezgés elnyelő, ráadásul az ízeltlábúak sem tekintik célpontnak.

Ha természetesebb burkolatot szeretnénk és nem riadunk vissza az újdonságoktól, akkor a parafa tökéletes választás lehet.

 

Természetes felületek

 

 

A lista végére nem egy konkrét burkolat típust hoztunk, hanem sokkal inkább egy irányzatot, amely a természetben előforduló anyagokat veszi alapul, feldolgozatlan formában. A designerek általában az élő moha szőnyeggel, a terméskővel és a homokkal operálnak, de nem ritka az folyami aprókavics sem.

Nyilván ezek a felületek főként a látványt mintsem a funkciót szolgálják, de ettől függetlenül elképzelhető, hogy pont egy ilyen jellegű, természetes kompozíció dobja fel otthonunk egy félreeső sarkát.

 

Ez volt tehát a top 10 legjobb padlóburkolat, amelyet nyugodt szívvel ajánlunk neked lakásodba, házadba, irodádba vagy a garázsba.

 

Ha tetszett a cikk, olvasd rendszeresen az OP Storyt és tudj meg még többet a világ érdekességeiről.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem