Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Több élelmiszert pazarlunk el naponta, mint gondolná

 

Mindenkivel megesett már, hogy nem figyelt fel időben a lejárati dátumra és a termék a kukában végezte. Rosszabb esetben csak kóstolás után tűnik fel, hogy valami nem stimmel az étellel, vagy miután már összekevertük valami teljesen ép, fogyasztható alapanyaggal és így kétszer annyit kellett kiöntenünk, mint eredetileg muszáj lett volna. Legtöbbször bűntudatunk van, és úgy érezzük, hogyha figyelmesebbek lettünk volna, akkor ez elkerülhető. Akarva akaratlanul is eszünkbe jut, hogy „én itt kidobom az ételt, míg mások éheznek”, hiszen annyiszor fültanúi voltunk már annak, ahogy a környezetünkben ezt mondják.

teveszed banan

Azonban elgondolkodtunk már azon, hogy mit tehetünk, hogy elkerüljük az újabb pazarlást? Természetesen az első lépés az, hogy változtatni szeretnénk, vagyis tenni valamit a jó ügy érdekében. Sokszor elkerülhető az étel kidobása csupán azzal, hogy behelyezzük a fagyasztóba, ezzel időt nyerve a lejárati dátummal szemben.

Szintén gyakori forgatókönyv, amikor a pár napja vásárolt felvágotton, sajton vagy szalámin már penészfoltokat veszünk észre. Ez azért van, mivel a legtöbb boltban nejlonba csomagolják, ami megnöveli az esélyét a penész gyorsabb kialakulásának, ezen úgy tudunk segíteni, hogy csomagolópapírba, illetve műanyag tárolódobozokba tesszük a frissen vásárolt árut a hűtőbe és nem az eredeti csomagolásában.

teveszed hamburger

Nyugodtan szabadon engedhetjük kreativitásunkat a konyhában, hisz nem vagyunk kötelesek állandóan a receptet követni. Tekintsük úgy rá, mint egy korlátra, de ne féljünk elengedni, ha a helyzet megkívánja, mivel az étel ízletesebb lehet, ha más alapanyag is belekerül pluszba a szükségesen kívül, és még a holnap lejáró termék sem végzi a szemeteszsákban.

A következő dolog, amit még megtehetünk az, hogy előre megtervezzük a vásárlást és azt, mit fogunk főzni abban az időintervallumban, amire a bevásárlás szól. Így nem fogunk felesleges termékeket a kosarunkba helyezni, valamint még spórolunk is magunknak, hisz megfontoljuk mikért is jöttünk ma be a boltba. Nagy könnyebbség, ha online le tudjuk adni rendelésünket, mint ahogy TEVESZED oldalán is.

Ha a fent említetteken már sikerült változtatni, de szeretnénk szintet lépni, akkor jöhet egy óriási ugrás. Sokan nem gondolnak bele abba, hogy nem csak azok az élelmiszerek lesznek kidobva, amit ők személy szerint öntenek ki, ugyanis a gyártók általánosságban többet állítanak elő, mint amire szükség van, ám ezt nem mindig sikerül értékesíteni lejárat előtt, hiába dolgozik ezen egy egész logisztikai csoport, akinek a feladata odafigyelni arra, hogy a raktárból először a legkorábbi lejárati dátummal rendelkező termékek kerüljenek ki a polcokra, de az eladások számát ők sem tudják megváltoztatni, így naponta megtörténik ezen termékek selejtezése.

teveszed sale

Valójában ilyen árucikkek vásárlásából majdnem csak előnyünk származik, mivelhogy lecsökkentik az árakat, 10%-tól egészen 50%-ig. Viszont amennyiben mindig előrelátóan eltervezzük, hogy mit eszünk – és egy bevásárlás nem szokott két hétnél hosszabb időszakra elegendő lenni – akkor egy olyan termék elfogyasztásának beiktatásával sem lesz gond, ami a következő hónapban szavatosságát veszti. Megjelent néhány cég, akiknek célkitűzése, hogy megelőzze a pazarlást, így külön kiemeli azokat az áruit, amik hamarosan megromlanak és a lehető legkedvezőbb áron értékesíti a vásárlóknak. Közülük is kiemelkedő a TEVESZED webshop kínálata, akik 50%-tól 80%-ig ajánlják az árucikkeiket. Ha Ön is szeretne minél több ételt megóvni és megelőzni kidobásukat, akkor látogassa meg az ÉTELMENTŐ honlapját és válogasson kedvére!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem