Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Tágulási tartály fűtési rendszerekbe

Ahhoz, hogy a fűtési rendszerek jól és hatékonyan működjenek, szükséges tágulási tartályt használni. Ezek a tartályok, a fűtési rendszerben megtalálható víz térfogatának a változásait kezelik, mégpedig  amikor a víz melegszik vagy hideg lesz. Ilyen tartályok között válogathatunk a szivattyubolt.hu weboldalán, ahol egyéb más fontos termékeket is megtalálunk fűtésrendszerünkhöz. 

A fűtési rendszerekben lévő vízet, egy kazán melegíti fel, majd különböző fűtőtesteken keresztül tovább jut a fűtendő helyiségekbe. Mivel a víz térfogata a melegedés és lehülés által folyton váltakozik, ezért nyomásváltozásokat okozhat a rendszerekben. Ezek a változások károsíthatják a csöveket, ezért szükség van a tágulási tartályokra, melyek a veszélyeket segítenek kiküszöbölni. A tartályokban található vizet, a levegő és a gáz rugalmas nyomás alatt tartja. Ahogy a víz melegszik és tágul, ezekbe a tartályokba folyik a felesleges folyadék, ami növeli a benne lévő nyomást. Ha pedig a víz hűl és zsugorodik, akkor a tartályból a rendszerbe áramlik vissza a víz. Ezek a tágulási tartályok nagyon fontosak a zárt fűtési rendszerekben, ahol teljesen zárt rendszer működik, ami miatt nincs lehetőség a víz rendszerből való eltávolítására. A nyitott rendszerekben, ahol ez megoldható, általában nyomáscsökkentő szelep felelős a nyomás szabályozásáért. A tartályokat a fűtési rendszerekhez kell méretezni, és rendszeresen figyelni karbantartására. Fontos a bennük lévő levegőt és gázt felügyelni, mert csak így biztosított a tartályok megfelelő, biztonságos működtetése. Ha csökkentjük a levegő és gáz tartalmát, azzal a tartályok hatékonyságát is lejjebb vesszük. 

Általában ezeket a tágulási tartályokat acélból vagy más fémekből állítják elő. Nagyon sok méretben és változatos formában kapható a kereskedelemben, mely által mindenki igényét ki tudja elégíteni. Nagyon fontos a megfelelő méretet választani, hiszen így a komolyabb veszélyek elháríthatóak, illetve kiküszöbölhetőek. A gázzal okosan kell bánni, hiszen balesetveszélyes lehet. A szivattyubolt.hu weboldalán rengeteg ilyen tartály közül válogathatunk, melyek segítségével megfelelően tudjuk alkalmazni fűtésrendszerünket. Vásárlás előtt bízzuk szakemberre a méret meghatározását, így biztosan minden rendben lesz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem