Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Szuper cuccok túrázáshoz

Vissza a természetbe – szól az elhíresült kijelentés, amely napjainkban nehezebben kivitelezhető, mint régen, ám ha életvitelszerűen nem is feltétlenül van lehetőségünk visszaköltözni a természet bölcsőjébe, azért tudunk alkalmat találni arra, hogy kicsit kiszabaduljunk a városok „fogságából”.

Ezt legtöbbször túrázás során tesszük meg, amely valójában pofon egyszerűnek tűnik, hiszen az ember csak felkap egy bakancsot és lehet is nekivágni a rengetegnek, ám a valóságban sokkal praktikusabb, ha felkészülve és kiegészítőkkel felszerelkezve indulunk útnak.

A Bicajozz.hu segítségével összeszedtünk pár hasznos felszerelést a túrázás szerelmeseinek, amik nélkül a szabadban töltött idő sokkal kevésbé jó móka.

 

Hátizsák

 

 

Nagy az egyetértés túrázó berkekben a hátizsák fontosságával kapcsolatban. Egy jó túrahátizsák alap ismérve a kényelem és a praktikus pakolhatóság, ami kulcsfontosságú lehet egy hosszabb út során. A jó funkciókkal rendelkező hátizsákok sok mindent képesek elnyelni, ráadásul kis zsebeiknek és rekeszeiknek köszönhetően könnyedén rendszerezhetőek ruháink, kiegészítőink.

A kiválasztáskor figyeljünk a megfelelő párnázottságra és az izzadtság elvezetésre, hiszen egy hosszabb túra során akár 8-10 órán keresztül is hátunkon lehet a zsák, ami e két jellemző hiányában komoly kényelmetlenségeket is okozhat nekünk.

Hálózsák

 

 

A hálózsákok főként az olyan túrák során vállalnak komoly szerepet, amelyek időtartama alatt minimum egyszer aludnunk is kell valahol. A legtöbb hálózsák úgy van kialakítva, hogy az ember kényelmesen és pihentetően tudjon aludni bennük, helytől és időtől függetlenül. A kiválasztáskor viszont érdemes figyelembe venni néhány szempontot, ami alapján könnyebben kerülhetjük el a rossz döntéseket.

Fontos, hogy a hálózsák milyen minimális hőmérsékletig képes normális alváskörülményeket biztosítani nekünk, hiszen nem lesz ugyanolyan élmény egy +5 C°-os és egy -5 C°-os zsákban aludni egy kb. 0 C°-os éjszakán. E mellett figyeljünk a zsák hosszúságára és szélességére, így elkerülhetőek a méretproblémák.

 

Termosz

 

 

Akár hűvös időben, akár tikkasztó hőségben kezdünk neki útvonalunknak, mindenképp kell, hogy vigyünk magunkkal valamilyen formában folyadékot. E folyadékok tárolására nyújt tökéletes megoldást egy termosz, amely képes megőrizni a bele töltött folyadék hőmérsékletét akár túránk teljes időtartama alatt.

Érdemes nem elaprózni a termosz méretét, hiszen egy átlag túra során körülbelül 2 – 2,5 liter folyadékpótlásra van szüksége a szervezetnek, ami akár több is lehet egy magasabb intenzitású út esetében. Természetesen kiemelten fontos a megfelelő zárrendszer is, hiszen nincs is annál rosszabb, mint mikor azt tapasztaljuk, hogy italunk a tartóból kifolyva átáztatja ruháinkat.

 

Kiegészítők

 

 

Írásunk kimondottan a túrázás alap hozzávalóira fókuszált, ám érdemes még pár szóban beszélni a fontos kiegészítőkről, amelyek esetenként jól jöhetnek. Ilyen példának okáért a sátor, amely biztonságos búvóhelyet biztosít nekünk az éjszakák során, de említhetjük még a zipzáros és vízálló tárolótasakokat és neszeszereket, amelyekben személyes tárgyainkat tárolhatjuk és tudhatjuk biztonságban.

Minden kötelező elem és kiegészítő tekintetében kulcsfontosságú, hogy megbízható forrásból szerezzük be, ezért jó, ha előre eltervezzük hol és milyen formában szeretnénk szert tenni felszereléseinkre.

Válasszunk olyan webáruházat, mint a Bicajozz.hu, ahol szakértők állnak rendelkezésünkre a termékek kiválasztásakor, akik segítenek meghozni a tökéletes döntést akár túrafelszerelésre, akár kerékpárra van szükségünk.

 

Ha tetszett a cikk, olvasd tovább az OP Story blog oldalát, ahol sok érdekes és hasznos írást találsz!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem