Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Sztereó vagy házimozi?

Mindkét rendszer rendkívüli élményt nyújthat, de elégedett csak akkor leszel, ha az igényeidre szabva kerülnek összeállításra a komponensek. A legfontosabb kérdés: Minőségi zenei élményre vágysz, vagy a látványos mozifilmekért rajongsz és ehhez szeretnél egy jó rendszert? Bármelyikről is legyen szó, keresd fel partnercégünk, a Paradox Autóhifi, Házimozi és Sztereo - paradoxautohifi.hu weboldalát, ahol segítenek megtervezni és kiválasztani a neked megfelelő rendszert. Cikkemben szeretném bemutatni nektek, mi a különbség a házimozi és a sztereó között, így talán könnyebb lesz a választás.

A házimozi rendszerek kifejezetten az otthoni filmélmény/moziélmény megteremtésére lettek tervezve. Ezek minimum 5.1 rendszerek, melyek állnak egy erősítőből, front hangfalakból, center sugárzóból, mélynyomóból és háttér sugárzókból. A még tökéletesebb térhatás érdekében ez bővíthető további hangfalakkal, illetve dolby atmos sugárzókkal. A cél minden esetben a moziélmény átélése, annak minden effektjével, hanghatásával, zenei hátterével, mély érzelmeket közvetítő párbeszédeivel. A média lejátszás lehetőségei folyamatosan kínálják az újabb megoldásokat. Míg korábban a DVD és Blue-ray lejátszók voltak a legelterjedtebbek, addig ma már a streaming szolgáltatók szinte végtelen kínálatát érhetjük el a televízióhoz csatlakozva. 

Amennyiben nem a látványos, sok hanghatással járó nagyfilmekért rajong valaki, hanem az európai, inkább elgondolkodtató vagy érzelmi mondanivalójában hangsúlyos filmekért, úgy nem feltétlenül a házimozi rendszer a tökéletes választás. Ezesetben inkább egy jól megválasztott sound bart javaslunk, esetleg kiegészítve egy mélynyomóval. Ezek előnye, hogy rendkívül kevés helyet igényelnek és az említett filmeket hiányérzet nélkül élvezhetjük.

A sztereó rendszer egy erősítőből és két hangfalból áll, amelyek jó minőségű rendszer és megfelelő hangolás esetén csodás hangteret alkotnak, így teremtve meg a zenei színpadképet. A sztereó rendszer célja,  hogy kifinomult, tiszta zenei élményt nyújtson, de nem célja, hogy egy filmbéli effekt cunamit közvetítsen a hallgatónak. Ezért is nagyon fontos tudnunk a rendszer megtervezésekor, hogy mire szeretnénk használni. Ha a zenehallgatásra koncentrálsz, és a hangminőség a legfontosabb számodra, akkor mindenképpen a sztereó rendszer lesz a megfelelő választás.

Akkor járunk a legjobban, ha szakember segítségét is igénybe vesszük a rendszer megtervezésekor és összeállításakor. Hiszen ott van még a helyiség mérete, a komponensek összeillősége, a kábelek minősége, a hangolása, az egyedi kényelmi igényeink, stb. Megfelelő szakértelemmel biztos, hogy a rendelkezésre álló anyagi keretből az igényeinkre szabott legjobb megoldást élvezhetjük majd az otthonunkban. Akár megszületett benned az elhatározás egy jó rendszerre, akár további kérdéseid vannak, látogass el a paradoxautohifi.hu weboldalára. Nézz körül, kérd a segítségüket és szerezd be saját rendszeredet! Élményekben gazdag kikapcsolódást kívánunk!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem