Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Szőnyeget teraszra? – Naná!

A felől nincs kétség, hogy a szőnyegek a legkedveltebb és leggyakrabban előforduló dekorációs elemek a háztatásokban, ám ettől függetlenül alkalmazásuk nagyrészt a beltérre korlátozódik. Ez pedig hatalmas kihagyott ziccernek tekinthető, hiszen a szőnyeg, mint olyan tökéletes eleme lehet egy terasznak vagy erkélynek, csupán a megfelelő színt és anyagot kell kiválasztani.

Cikkünkben a Szőnyegház segítségével tippeket adunk arra, hogyan használd kedvenc kárpitjaidat kültéren úgy, hogy azokban ne keletkezzen kár.

 

Fontos a mikor

 

 

Természetesen fontos, hogy szőnyegeidet mikor használod a kültéren, főleg az időjárási tényezők miatt, hiszen Te sem akarnád, hogy kültéri szőnyeged ronggyá ázzon egy nyári záporban, de a viharos széllökések következtében a szőnyegbe akadó por, kosz és szennyeződések sem csalnak majd mosolyt arcodra.

Vedd mindig figyelembe, hogy épp milyen az időjárás, illetve helyezd el úgy a kinti szőnyeget, hogy az egy hirtelen meteorológiai változáskor azonnal mozdítható legyen.

 

Nem mindegy milyen

 

 

Akik az előbbi tényezőt figyelembe veszik nagyot már nem hibázhatnak, de ettől függetlenül javasolt tudatosan kiválasztani kültérre tervezett szőnyegünk típusát, anyagösszetételét.

Célszerű kerülni a hosszúszálú vagy shaggy típusokat, hiszen ezekbe sokkal könnyebben kerülnek be a legkülönfélébb szennyeződések. Az okos választás egy dekoratív, könnyen tisztítható, rövidszálú típus, mint például ezek az art modern klasszik szőnyegek, de az autentikusabb megjelenés kedvelőinek szánt Classic Persian szőnyegek is hasonlóan jók lehetnek.

A méret a lényeg

 

 

Ha már körvonalazódik a típus, akkor már csak a mérések hiányoznak ahhoz, hogy megtaláljuk az igényeinknek megfelelő szőnyeget. Nyilván ezt eléggé meghatározza teraszunk és balkonunk mérete, de szerencsére oly sok méretkategóriával találkozhatunk manapság, hogy inkább a bőség zavara fog nekünk gondot okozni.

A méret ezen felül a többi dekorációtól és bútortól továbbá ízlésünktől függ, ám nem érdemes megfeledkezni a már említett mobilitási tényezőről sem. Célszerű olyan nagyságú kárpitot választanunk, amely szépen elfedi a talajt, de nem ütközik bele egy tárgyba sem, míg mérete és súlya miatt egy ember is könnyen tudja ki és bevinni, így mikor egyedül élvezzük teraszunk és erkélyünk nyújtotta lehetőségeket, akkor sem kell aggódnunk a szőnyeg miatt.

 

A design sem utolsó

 

 

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a stílus és design tényezőjét is, hiszen e kérdéskör körbejárása nélkül nem is érdemes szőnyeget vásárolnunk. Ha természetes, mégis megnyerő megjelenést szeretnél kültéri szőnyegednek, fontos, hogy annak színét és mintázatát egyeztesd a többi dekorációval, tárggyal és bútorral. Ha színek, formák és anyagok harmóniában vannak, akkor egy egységes és szemnek is tetsző végeredményt érhetsz el.

Fontos még figyelembe venned a napsütést is, hiszen, ha élénk színű kárpitot választasz azt könnyen kifakítja az erős UV sugárzás, ezért vagy gondoskodj a kellő árnyékolásról, vagy válassz egy kevésbé harsány színkombinációt.

 

Ha igazán egyedi és jó megjelenésű szőnyegekre vadászol ne is keresgélj tovább, hiszen a Szőnyegház kínálatában mindent megtalálsz, akár a klasszikus, akár a modern stílus kedvelője vagy.

Még több érdekes cikkért pedig látogass el az OP Story oldalára!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem