Blog

Szerszámok, amiket még biztosan nem próbáltál ki!

Minden férfi valamennyire ért a barkácsoláshoz. Ez persze magával vonzza azt is, hogy a legtöbb hímnemű ember rendelkezik valamennyi szerszámmal otthonában, amikkel kisebb – nagyobb sikerrel venni tudja a hétköznapok szerelési feladatait.

Léteznek azonban olyan megszállott Mekk Elek típusú férfiak is, akiknek az építés és szerelés egyfajta állandó kihívást jelent. Nos, az ő repertoárjuk általában több dolgot foglal magában, mint egy csavarhúzó és egy kalapács.

Írásunkban most olyan szerszámokat fogunk listába szedni, amik a legtöbb háztartásban nincsenek jelen, holott velük egészen elképesztő felújításokra és építésekre leszünk képesek!

 

Lapvibrátor

 

 

A lapvibrátorok olyan, legtöbbször benzimotorral működő eszközök, amelyek alján egy nagy kiterjedésű acéllemez található, aminek segítségével könnyedén tudjuk az egyenetlen felületeket eligazítani. A legtöbbször kültéri munkák esetén használják, teraszépítéskor, gyeptégla lerakáskor vagy térkövezéskor, az felületek simítására.

 

Szúrófűrész

 

 

A szúrófűrészek segítségével munkalapokat, bútor alapanyagokat, különféle faanyagokat tudunk maximális pontossággal, komolyabb kézi erő kifejtése nélkül méretre vágni. A legtöbb ilyen készülék komoly biztonsági protokoll szerint lett megtervezve, így használatuk biztonságosnak mondható, de nem árt, ha a komolyabb igénybevétel előtt kicsit ismerkedünk vele.

 

Rezgőcsiszoló

 

 

A rezgőcsiszolók egyfajta elektronikus kiváltói a jól ismert csiszolópapírnak. Előnyük, hogy nagy felületek csiszolására is alkalmasak. Ezt a nagy, téglalap alakú csiszolótalp, a kényelmes markolat és nagy elektromos teljesítmény teszi lehetővé. Görbe élek és sarkok csiszolására és komolyabb festék és anyagrétegek eltávolítására viszont nem a legmegfelelőbb választás.

 

Lézeres távolságmérő

 

 

A mérőszalag, modern és egyszerűen használható mása, a lézeres távolságmérő, ami egy apró lézercsík segítségével, mikrométer pontossággal képes lemérni az adott távolságokat. Segítségükkel könnyedén mérhetünk távolságokat és helyiségek négyzetmétereit is.

 

Gyepszellőztető

 

 

A gyepszellőztetők segítségével kertünk legfontosabb elemét, a füvet frissíthetjük fel. A revitalizáló gyepszellőztetéstől a gyep elhalt szálai kifordulnak a földből, míg az ép szálak gyökerein apró vágások keletkeznek, ezzel bokrosodásra késztetve a gyepszőnyeget. Az igazán impozáns gyepszőnyegek elengedhetetlen kelléke a gyepszellőztető, nem véletlenül használják stadionok, parkok és golfpályák füvének karbantartására.

 

Rönkhasítógép

 

 

Máig sok háztartás van országunkban, ahol fatüzelésű rendszerrel van megoldva a fűtés. A hasogatott már fát életében azt tudja, hogy nem kis munkáról van szó, főleg akkor, ha a tüzelőfa rönkök formájában érkezik. Pontosan az ilyen esetekre találták ki a fejlett rönkhasító gépeket, amik segítségével a nagyobb rönkökből hamar kisebb hasábokat hozhatunk létre.

 

E gépek mindegyike új fazont hozhat házi eszköztárunkba és sok olyan hétköznapi ház körüli munkában lehet hasznos, amiket a legtöbb esetben inkább elkerültünk, mintsem megcsináltunk. Ha kedvet kaptál egy kis barkácsoláshoz és kipróbálnád otthon valamelyik említett eszközt, nézz fel a szerszamwebaruhaz.com webáruházába ahová a profi szakemberek és a házi barkácsok is szívesen járnak!

 

 Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.