Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Szerezz be mindent egy helyről ami az otthoni takarításhoz szükséges!

Az otthoni takarítás az emberek nagy részének csak egy monoton, állandó szükségszerű tevékenység, míg vannak olyan emberek, akik örömüket lelik a tevékenységben, s ki kapcsolja őket egy kiadós takarítás, különösen egy fárasztó munkahét után. Tény és való, hogy egy tiszta,rendezett, friss illatokkal teli környezetben komfortosabban érezzük magunkat, élvezhetőbbé válnak a hétköznapok otthonunkban. Cikkünkben a homeofficeshop.hu webshopjának segítségével hozunk olyan nagyszerű ötleteket, takarításhoz szükséges alap termékeket, amelyekkel könnyebbé válik otthonod ki takarítása, és amelyeket kényelmesen meg tudsz rendelni a webshopból, ami rövid időn belül meg is érkezik hozzád. 

A hatékony takarításnak a legelső stratégiai lépése a tervezés. Tervezzük meg, hogy melyik helyiséggel kezdünk, s figyeljünk a sorrendre is hogy szép sorba haladjunk végig a lakáson. Még a takarítás előtti napokban nézzük meg, hogy milyen eszközök, tisztítószerek, s kiegészítők állnak rendelkezésünkre. Amiből hiányzik, időben pótoljuk. Készítsük össze előre a takarításhoz szükséges eszközöket, tisztítószereket is. Tárolásukat illetően a fürdőszobában javasolt, rendezetten elhelyezni, s így bármikor szükségünk van rá, könnyen megtaláljuk. 

 

Nagy otthoni takarításunkat célszerű a fürdőszobában, s wc-ben kezdeni. Ezeknek a helyiségeknek van a legnagyobb szükségük a behatási idő biztosítására, s annak ki várására. Ezek azok a helyiségek, ahol a legnagyobb tisztaságot, sterilitást kell biztosítani, mivel itt általában meleg és nagyon párás a környezet, ez pedig lehetővé teszi a baktériumok, penészgombák megtelepedését. Tisztán tartásához szükségünk lesz általános tisztító szerre, amellyel könnyen át tudjuk törölni a csempéket, fürdőszobai szekrények polcait is. A fertőtlenítő, baktériumölő hatású szerek segítségével teljesen higiénikussá tehetjük a wc-t, mosdókagylót, zuhanytálcát sőt a fürdőkádat is. Ezek napi szintű használatban vannak ezért, fontos eltávolítani róluk a megtelepedett baktériumokat rendszeresen, hetente leglább 1-2 alkalommal. A toalett tisztító, fertőtlenítő hatású géleket könnyedén a wc perem alatti részébe kell végig önteni, majd hagyjuk állni legalább 25-30 percet, hogy biztosan minden fertőző baktériumot eltávolítson róla. Fontos megtisztítani a wc tartályt, a lehúzó résznél, a wc tetőt, és ülőkét is alul-felül. Ezekhez kiváló választás a folyékony fertőtlenítő szerek, amelyeket egy vödör vízzel higítani is lehet. A fürdőt illetően fertőtlenítővel tisztítsuk meg a szaniter termékeket, mint a mosdókagyló, sőt még a kilincseket és villany kapcsolókat is óvatosan töröljük át a higított folyadék, törlőruha segítségével. A törlőruhákat illetően válasszunk különböző színűeket, így minden területnek meglesz a saját színe, s tisztító ruhája. Használjunk külön ruhát a wc-re, külön a fürdőre, s konyhára is. A mosdó hatékony fertőtlenítését követően használjunk lefolyó tiszítószert, mely hatékonyan oldja a járatban a lerakódott maradványokat, mint a hajszál is, melyek pillanatok alatt el dugítja a csap lefolyót. Ilyenkor télen, különösen a fűtés időszakában a fürdő falait folyamatossan kövessük nyomon, ha penészt észlelünk, akkor azonnal ragadjunk fújós penész elleni szerekhez, amelyek hatékonyan elpusztítják a kártékony gombákat. A kezeletlen penész számos felsőlégúti eegészségügyi problémát fog eredményezni, káros hatással lehet egészségünkre. 

Egy ház életében talán a konyhában a legfontosabb a megfelelő higiénia, mivel itt készítjük el ételeinket, s itt étkezünk, valamint itt tároljuk ételek alapanyagait, s az elkészült ételeinket is. Figyeljünk oda, hogy a lakás ezen helyisége mindennap steril legyen. Rendszeres takarításához szerezzünk be egy gumikesztyűt, amivel hatékonyabban végezhetjük el a tisztítás műveleteit, sőt egy másikkal még a mosogatást is. Bőrünk védelmét is nagyban szolgálja, ilyenkor télen a hidegben amúgy is ki van téve a kiszáradásnak, sebesedésnek, a kesztyűk megvédik a fertőtlenítőszerek közvetlen érintkezésétől, így hamarabb regenerálódik bőrünk a kiszáradás következményeiből. Az állandó mosogatás következtében, a csaptelepeket rendszeresen fújjuk le ecetes alapú vízkőtelenítő spray-vel, így a csap nem csak higiénikus lesz, de még nagyon ragyogó, csillogó is. A főzés következtében kialakult makacs szennyeződéseket nagyon könnyedén eltávolíthatjuk konyhai tisztítószerek segítségével, a konyhapultról, asztalról, akár mikróról is. A hatékony mosogató tisztítás része a lefolyók rendszeres karbantartása is, mivel főzés közben rendszeresen használjuk a mosogatót, akarva akaratlanul is rengeteg konyhai hulladék folyik le a lefolyón, s ha kezeletlen marad, akkor rövidesen dugulást fog okozni. Ezt nagyon könnyen megelőzhetjük a lefolyótisztító szerek alkalmazásával. Beöntést követően hagyjuk hatni legalább fél-egy órán keresztül, hogy hatékonyan eltávolítsa a csövek falain ragadt hulladék anyagokat. Általános tisztítószer segítségével nagyon könnyen át törölhetjük a csempéket, a konyhapultot a súrolást követően, s ezzel rendszeresen mossuk fel a padlót is. Minden főzést követően söpörjünk fel, seprű lapát segítségével, majd végezzük el a steril felmosást a padlón is. A főzőlapra, tűzhelyre soha ne hagyjuk rá száradni a kifolyt ételt, le csepegett olaj foltokat, egyrészt nagyon kellemetlen látványt nyújt, másrészt kellemetlen szagokat fog okozni konyhánkban. A fözőlap felületére használjunk speciális főzőlap tisztító folyadékot. 

Lakás két fő helyiségét követően neki láthatunk a nappali és hálószobák takarításának. A műveleteket kezdjük is egy kiadós portörléssel, egy mikroszálas törlőkendő és bútorápoló szer segítségével. A szőnyegekben is megtelepszik a por, ezért rendszeresen porszívózzuk, lehetőség szerint hetente 2-3 alkalommal, és pár havonta, főleg a melegebb hónapokban érdemes szőnyegtisztító szerrel át mosni. A poratkák pillanatok alatt megtelepszenek a puha, főleg hosszúszálú szőnyegekben, s így kellemetlen légzőszervi panaszokat okoznak, mint a köhögés, tüsszögés, allergia, ha nem figyelünk rendszeres tisztán tartására. Az ablakok tisztán tartásához segítségünkre lesz az ablaktisztító spray, amellyel rendszeresen át törölhetjük a lakásban található tükröket is. Házimunka részét képezi a rendszeres mosás, vasalás is. Egy jó minőségű mosószerrel, s öblítővel, melyek teljesen allergénmentesek, könnyedén tisztán tarthatjuk ruháinkat. Azonban ne feledjük, hogy 2 havonta célszerű a mosógépet is belül karbantartani, megóvni a vízkövesedéstől mosógép tisztító folyadékok által. Ha szeretnéd, hogy otthonod ragyogóvá és tisztává váljon a mindennapokban, akkor látogass el a homeofficeshop.hu webshopjára és szerezz be minden szükséges tisztítószert, felszerelést kedvező áron, rövid időn belül online. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem