Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Segítség tetőfedésre alkalmas anyagok választásához

A házépítésnek talán két legfontosabb oldala van ahhoz, hogy megfeleljen elvárásainknak. Az egyik a ház alapja, a másik a ház teteje. Mindkettő komoly feladatot lát el, hogy otthonunk sokáig igazi védőszárnyat adjon családunknak. Cikkemben a tetőfedésre használt anyagokkal ismertetem meg kedves olvasóimat. Segítségemre lesz ebben Partnercégünk, a kaplarfatelep.hu weboldala, ahol szuper tetőfedő anyagokat szerezhetünk be. Ilyen például  a bitumenes zsindely, a népszerűsített tetőcserép és persze a hozzá tartozó szigetelésekről sem feletkezzünk meg.

Ahány ház, bizony annyi féle tető létezik. Az, hogy melyikre milyen tetőfedő kerüljön, attól függ, hogy a tetőszékre kerülő gerendavázra, milyen fedőanyag kerül. Fontos még az esztétikai megjelenés is, mely összhangot ad az épület szépségéhez. Persze azt sem felejtsük el, minden anyagnak van előnyös és hátrányos oldala is. A következő összeállításomban segítséget adok ahhoz, hogy a tetőfedő anyagok közül ki tudd választani azt, mely neked a leginkább megfelel célodhoz és ízlésedhez egyaránt. Néhány fontos szempontot kell betartanunk, hogy a rengeteg tetőfedő között megtaláljuk a nekünk legmegfelelőbbet. Az egyik ilyen szempont, a tető hajlásszögének a mértéke, hiszen ettől függ a különböző csapadékok elvezetése. Fontos megérdeklődni hivatalos helyről, a településen milyen hajlásszöget írnak elő szabályzatukban, ugyanis a viharok tekintetében tudnunk kell, az erős szelek a laposabb épületek tetejét, könyebben lebonthatja. Ha viszont magasabb hajlásszögű, akkor a szél irányából nagy nyomást mér a háztetőre, ellenkező oldalon pedig szívó hatást eredményez. Azt is fontos mérlegelnünk, az épület milyen funkciót lát el, mert például egy garázs teteje miatt nem kell drága költségekbe verni magunkat. Döntés előtt, választásunkat mindenképpen beszéljük át a tervezővel, hiszen nála jobban senki sem érthet hozzá. 

A kerámia égetett cserepek nagyon hagyományosak országunkban. Összetételét tekintve, természetes anyagokból áll, vízzel kikeverve több formára kiégetnek, szárítás után. Nagyon időtálló megoldás, sok féle alakzatú kapható. Ellenáll esőnek, nagy fagynak, hőingadozásnak egyaránt. A nagyobb viharok, éghajlati változásoknak is ellen tud állni, ha betartjuk az építkezés szabályait. ebben az esetben, akkor leszünk igazán felkészültek, ha kellőképpen odafigyelünk a vízzáró hornyokra, a gondos kivitelezésre és esetleg a dupla fedést alkalmazzuk. A cseréptetők jól szellőznek és erősen szigetelnek. Nagyméretű alakzatban is gyártják, több színben kapható. A cserepek igen fagyállóak kapilláris szerkezetük miatt, de a kezeletlen fajtáknál figyelembe kell venni, hogy magasabb a vízfelvételük, ezért ezt már a tetőszék kialakításakor is figyelembe kell venni. Érdekessége még, hogy bontás után az ép darabok újrahasznosíthatóak. A betoncserép kikeverés után egy sablonba préselt, nagyon tömör tetőfedő anyag. Különböző színezőanyagokból, cementből és a kvarchomokból áll össze. Mivel gyártása autómatizált, ezért nagyon pontos a méretük, ezáltal jól illeszthetőek és időjárás állósága kiváló. Nagy a teherbírásuk, színtartóságuk és törőszilárdságuk. Mivel igen nehéz darabok, ezért masszív kell hogy legyen tetőszerkezetük. Ha gyárilag nem kezelt a felületük, azt festéssel felület kezelik, illetve impregnálnak víztaszító anyaggal. A pala lemez egy nagyon tartós, természetes kőzetanyagból előállított tetőfedő anyag. Igen könnyűek, ezért a legegyszerűbb épületekhez is ajánlják. Hosszú életű megodás lehet. Különböző alakú termékek közül válogathatunk, rombusz, téglalap és négyzet formák közül. Kiváló az időjárással szemben.

A bitumenes zsindely egy igen régi megoldás lehet. Cellulóz betétanyagú vagy üvegfátyól, ami bitumennel van átitatva és a felső részét egy felületképző örleménnyel vonják be. Ez egy igen jól formálható, könnyen kezelhető tetőfedő anyag. Mivel hajlítható és rugalmas, ezért a különleges megoldások nagy mestere. A bitumenes hullámlemez könnyen, törések nélkül méretekre darabolható. Szerkezete többrétegű és mivel felülete hullámos, egy igen rugalmas megoldás lehet. Kisebb súlyuk miatt, utólag is jól felhasználhatóak. Ezek is több színben gyártottak. És végül a fémlemezes tetőfedőkről említenék pár szót. Alumínium lemezből, vagy éppen horganyzott acélból készül. Könnyűek, tetőfelújításkor a régi tetőszerkezetre is felrakható, akár a régi tetőfedő anyagra is. Korszerű bevonatrendszerük miatt, kiválló tartós anyagok és a színtartósság is szuper. Precíz, pontos felhelyezéséhez szakember munkája a legmegfelelőbb, ami által, viharállóak lesznek sok-sok évig.

Láthatjuk hát, milyen sokféle lehetőség közül válogathatunk, de mindenképp bízzuk szakemberre az utolsó szót!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem