Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
+36 30 210 9282
Menü

Paraván - autentikus stílus modern köntösben!

Vannak lakberendezési tárgyak, amelyek jó ideje kísérik a háttérbe húzódva a technológia fejlődését, ám közülük is kiemelendő egy, amely máig nem veszített semmit titokzatosságából és bájából.

A Fuchs Dekor segítségével ezt a bútort fogjuk bemutatni, a paravánt, amely az idők folyamán sokak kedvencévé vált.

 

„Rövid” történet

 

 

A kétes eredetű bútort a legtöbben a kínai Han-dinasztia idejéhez, i.e. 4. századhoz kötik, amikor még egyszerűbb formában voltka jelen a háztartásokban. Ekkor szobák elválasztására használták őket, jellemzően nem mozgatták őket. Külsejük puritán volt, komolyabb mintákat és díszítő elemeket nem lehetett rajtuk felfedezni.

Ezután nem sokkal kezdtek el népszerűbbek lenni az összecsukható, faragott paravánok, amik már a kor legkiválóbb mestereinek műhelyeiben készültek, színesek és dekoráltak voltak. E paravánok legtöbbször a császári palotában voltak felfedezhetőek és a tehetősebb elöljárók otthonaiban, amíg nem kezdtek el egyszerűbb és kevésbé költséges másolatok készülni róluk, amik már az átlagember szobáit is díszítették.

A 8. századtól a paraván elindult világhódító útjára, eleinte csak a kelet-ázsiai országokban, majd később, a 17. században elérte Európát is, ahol misztikus és varázserővel bíró tárgynak tartották.

Napjainkban a paravánok népszerűsége töretlen, a legtöbb lakberendező előszeretettel alkalmazza őket térelválasztásra vagy egyszerű dekorációként.

A modern kor paravánja

 

 

Milyen is egy modern, esztétikus paraván? – merülhet fel bennünk a kérdés a tárgy történetének ismeretében. A válasz egyszerű: letisztult, dekoratív és könnyű! Ilyen paravánért szerencsére nem kell a világ másik felére utaznunk, hiszen a Fuchs Dekor webáruházában is elérhetőek a legújabb trendeknek megfelelő térelválasztók.

E bútorok szagtalan és károsanyagmentes elemekből épülnek fel, míg külső borításuk a legmodernebb eljárással előállított flíz fotótapéta, amely lélegzetelállító megjelenést kölcsönöz a különleges bútoroknak.

A kiemelkedő minőségű nyomtatástechnológiának köszönhetően fotorealisztikus hatást érünk el, úgy, hogy az ábrázolt élőlények, tárgyak valódi színükben pompázhatnak.

A legtöbb ilyen paraván 3 vagy 5 részes formában valósul meg, nagy méreteiknek köszönhetően pedig tökéletesen alkalmasak nagyobb terek elválasztására is, úgy, mint szobák felezésére is.

 

A paravánok jövője

 

 

A történészek szerint már a több, mint 2000 éve használt paravánok jövője még sok izgalmat tartogat számunkra, ezt bizonyítják a legújabb fejlesztések is, amelyek több irányban mozgatható, led panelekkel ellátott térelválasztókat vízionálnak.

Egy dolog azonban biztos velük kapcsolatban, mégpedig az, hogy még nagyon sokáig velünk lesz ez a egyszerű, mégis sok mindent rejtő bútor.

 

Ha megjött a kedved és beszereznél egy szuper paravánt, akkor keresd fel a Fuchs Dekor webáruházát, ahol a paravánok mellett még tapétákat, posztereket és vászonképeket is találsz.

Ha pedig olvasnál még valami érdekeset, irány az OP Story blog oldala!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem