Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Okos otthon tippek kezdőknek

A 21. század egyik legnagyobb vívmánya az okosotthon rendszer, amely elképesztő sebességgel fejlődik. Hazánkban is egyre több háztartásban találkozhatunk különféle okos berendezésekkel, amelyek segítenek komfortosabbá és gördülékenyebbé tenni az életet.

Az indulás persze itt is kellő utánajárással jár, ám írásunkban próbáltunk összeszedni pár hasznos tippet, amely segítségedre lehet új okosotthonod kiépítésének kezdetekor. Tehát mi Neked próbálunk segíteni, nekünk pedig az okosotthonok szakértője, a SmartHugo adott iránymutatást.

 

Kezd saját igényeid felmérésével!

 

 

Bizonyára egyszerűen hangzik a kijelentés, ám a legtöbb esetben igeni nehéz felmérni saját igényeinket. Otthonunk biztonságosabbá tétele vagy a kényelem és a fun factor növelése a cél? Esetleg mindkettő? Vagy a legmodernebb háztartást szeretnénk létrehozni?

Természetesen a megvalósításnak csak képzeletünk és pénztárcánk szab határt, bár mielőtt összevásárolnánk mindenféle okos kütyüt, vegyünk egy mély levegőt és vizsgáljuk meg valójában mire lesz szükségünk és mit fogunk rendszeresen használni.

 

Mérj ki mindent pontosan!

 

 

Mielőtt nekiállsz a nagybevásárlásnak, a tervezés részeként célszerű pontos méréseket végezned a készülékek jövőbeli helyénél, így elkerülheted a későbbi fejtöréseket. Ez főleg az olyan berendezéseknél fontos, mint például az okos villanykapcsoló vagy az üvegkeretes konnektor, hiszen ezek a falra kerülnek.

Elő a centit és a jelölő ceruzát és vágj bele a mérésekbe! Fontos, hogy a méreteket az általad választott készülékek szerint mérd ki, hiszen ezek fognak a kimért helyre kerülni!

Nézz utána a kompatibilitásnak!

 

 

Bizony sok helyen előfordul, hogy az okosotthon kiépítésekor nem veszik figyelembe a készülékek és az irányító berendezések kompatibilitását, amely kellemetlen helyzetekhez vezethet. Az egyik leggyakrabb probléma a jelközvetítés mivoltában keresendő, hiszen az eszközök egy része, vagy csak infra jelekkel, vagy csak WiFi jelekkel képes kommunikálni.

Ha pont kétkülönféle „nyelven” kommunikáló eszközt szeretnénk összehangolni, vakarhatjuk a fejünket, hiszen a különféle technológiákat nem fogjuk tudni együttes működésre bírni!

 

Ha lehet, kérd csomagban!

 

 

Általánosságban kijelenthető, hogy a csomagban vásárolt okos berendezések jobban és gyorsabban fognak tudni működni, mint az egyesével összeállított rendszerek. Ez nem meglepő, hiszen a csomagban ékező készletek eleve úgy lettek kifejlesztve, hogy működésre bírásuk rövid időn belül teljesíthető legyen, míg az egységes rendszerben való kommunikáció gyors és sallang mentes legyen.

Ezért, ha lehetőségünk nyílik válasszunk készleteket vagy csomagokat, hiszen az ezekkel való munka könnyű, gyors és átlátható. Ilyen rendszer példának okáért a Broadlink távirányító csmagja vagy az Orvibo otthon biztonsági készletei.

 

Vásárolj biztos helyről!

 

 

Végül, de nem utolsó sorban meg kell említenünk a vásárlás helyének kérdéskörét is, hiszen végeredményében ezen áll vagy bukik az okosotthon kiépítése. Próbáljunk olyan helyről rendelni, ahol rendelkeznek megfelelő árukészlettel és szakértelemmel, hiszen a kiépítéskor felmerülhet bennünk olyan kérdés is, amelyre a kiskönyvekben nem találunk választ.

Fontos a terméktámogatás, a szerviz és az esetleges kiépítés kérdésköre is, ezért jó, ha olyan vállalkozás mellett tesszük le voksunkat, akiknél az összes feltétel adott.

Ilyen hely a SmartHugo webáruháza is, ahol számos okos termék mellet nagyszerű szakértőkkel és a legmodernebb technológiákkal találkozhatsz!

 

Ha tetszett a cikk kövesd figyelemmel az OP Story további cikkeit ezen az oldalon!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem