Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Nyúltartás otthon? Így lesznek boldogok a kedvenceid!

Amilyen kicsi állatok a nyulak, annyira nagy felelősség is jár velük. Ezek az apróságok akár 6-10 évig is elélnek, szóval fontos, hogy alaposan átgondoljuk az új kiskedvenc vásárlását. Az állatijóáruház.hu-n mindent megtalálsz, ami a nyúltartáshoz kell.

Ha tudod már biztosan, hogy az új kedvenced egy nyuszi lesz, akkor van néhány dolog, amire érdemes odafigyelni, hogy az új családtag igazán jól érezze magát.

Az első ilyen dolog, hogy a nyulak társsal érzik igazán jól magukat, habár az azonos nemű nyulak gyakran nem jönnek ki jól egymással. Ezért érdemes egy ivartalan nőstény-hím párt vásárolni.

Fontos, hogy az elegendő testmozgást megkapják, mivel kis méretüktől függetlenül hatalmas a mozgásigényük! A legideálisabb az lenne, ha van egy saját nagy szobájuk vagy elég biztonságos a lakás ahhoz, hogy szabadon lehessenek. Ha erre nincs lehetőség, akkor két lehetőség közül lehet választani! Ha egy nap csak 1-2 órát tölt a ketrecben, akkor egy 120x50 cm-es, laposabb ketrec is elég, de ha ennél több időt kell itt tölteniük, akkor legalább egy 4m²-es karámra lesz szükség. Ha karámot választunk, akkor figyeljünk oda, hogy a rács magas, legalább 1 méteres legyen. Ha ennél alacsonyabb, akkor azzal is elkerülheted, hogy kiugorjanak belőle, hogy lefeded. 

Almot több sarok WC-ben, macskáknak készült alom tálcában vagy úgynevezett mini rétként funkcionáló ládába, dobozba érdemes elhelyezni. Fontos, hogy az alom jól szívja a nedvességet, pormentes legyen és ne okozzon emésztési gondokat, ha esetleg a nyuszi megrágcsálná azt. A legjobban a mini rétek működnek, ahol szénázás közben végezhetik a dolgukat, így szívesen járnak ide és könnyen szobatisztává válnak.

A szoba nyuszik 18-25 fok között érzik jól magukat, a hirtelen hőingást nem viselik jól. Nyáron legelészhetnek a kertben egy biztonságos, fedett karámban felügyelettel, de csak akkor mehetnek ki, ha már elég meleg a talaj és mindig van árnyékuk.

A lakást mindenképp biztonságossá kell tenni, még akkor is, ha a nyusziknak megvan a saját ketrecük, mert abban a kis időbe is, amit azon kívül töltenek, bármikor megtörténhet a baj! A lakásban több ponton is legyen vécéjük, elbújási lehetőségük és játékaik. A fejsimogatást szeretik, de a láb és fenék simogatást rosszul viselik, akár haraphatnak is. Hanyatt fordítani tilos őket, mert ilyenkor sokkos állapotba kerülnek.

Önitatóból minden nap szükséges a friss víz biztosítása. Használhatsz vizes tálat is, de azt könnyen felborítják.

Fő táplálékuk a tiszta, jó minőségű széna. Ebből korlátlan mennyiségnek kell rendelkezésükre állniuk. Mellé olyan pelletált tápot kaphatnak napi kétszer, kis mennyiségben, aminek a rost tartalma 20 % felett van.

Egy nyuszi biztos hű társad lesz a hétköznapokban, ezért is fontos, hogy nagyon odafigyelj rá és a fentebb leírtakat betartsd! Nyuszink boldogsága érdekében fontos, hogy a legjobb minőségű termékeket válasszuk nekik, amit a állatijóáruház.hu-n tehetünk meg.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem