Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mit kezd az emberiség a szennyvízzel?

A szennyvíz kérdése egyre többször téma a környezetvédelmi csúcsokon, hiszen az emberiség lélekszámának növekedésével a szennyvízből is mértéke is egyenesen arányosan nő. Természetesen az ilyen fórumokon nem csak arról beszélnek, hogy mennyivel nőtt a szennyvíz kibocsátás, hanem arról is, hogy ezt milyen innovatív rendszerekkel és telepekkel lehet hatékonyan feldolgozni, tisztítani.

Érdemes ezelőtt azonban tisztázni, hogy a szennyvíz, mint olyan, pontosan mit is takar. A háztartásban és az iparban elhasznált víz végterméke egy olyan, ember hatására szennyezetté vált víz, amely fizikai és kémiai értelemben is minőségromláson ment át.

 

 

Az ilyen típusú vizeket persze nem lehet visszaengedni a természetes vízforrásokba vagy környezetbe, hiszen azok komoly mértékben szennyezőek lehetnek, betegségeket terjeszthetnek és terméketlenné tehetik a földeket.

Ha ezt tisztáztuk, áttérhetünk a szennyvíz elvezetésére és kezelésére. A vezetékrendszerek segítségével a háztartásokból hatékonyan elvezetésre kerül a szürkevíz, amely vagy egyszerű gravitációs módon vagy vákummal megoldott.

 

 

Így érkezik meg a víz a szennyvíztisztítóba, ahol egy háromlépcsős tisztítás után kerülhet vissza természetbe vagy a vízrendszerbe. E három lépcsőt a mechanikai, a biológiai és a kémiai tisztítás alkotja, amelyet automatikus módon legtöbbször számítógépek vezérelnek, hiszen a szennyvíz szennyezettségi mértéke napszaktól és lélekszámtól is függ egyszerre.

A tisztítás során egy szinte ivóvíz minőségű víz és szennyvíziszap keletkezik. A víz kivezetésre kerül a természetbe, vagy visszavezetésre kerül a vízhálózatba, míg az iszap szigorú körülmények között kerül összegyűjtésre és a szennyezettségtől függően kerül újra felhasználásra (mezőgazdaság, trágya stb.).

 

 

Rendkívül sok projekt foglalkozik a szennyvíz kérdésével, hiszen az ivóvízkészletek merülőben vannak, így kulcsfontosságú, hogy a szennyvizet milyen formában tudjuk majd újra hasznosítani.

Az otthoni szennyvízelvezetés is fejlődik, így elképzelhető, hogy a közeljövőben a saját szennyvizünket mi magunk tudjuk kezelni és újra felhasználni.

 

 

Addig is maradnak a hagyományos megoldások, amikben nagy segítségünkre lehetnek a Szivattyúbolt nagyszerű szennyvíz szivattyúi.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem