Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mire jó a propolisz?

A propolisz egy olyan ragacsos anyag, melyet a méhek gyűjtenek össze kaptáruk védelmének érdekében azért, hogy megvédjék a baktériumoktól és a kártékony kórokozóktól. A dolgozó méhek begyűjtik a szabadban a nyírfa, és nyárfa rügyeiről a ragacsos anyagot, majd átalakítják és a kaptárban be tömködik vele a kaptár réseit védelmi funkcióból. A propolisz anyagát illetően legalább 200 féle anyag keverékéből tevődik össze, természetesen található benne még gyanta, balzsam, illóolaj, viasz, vitamin, sőt még ásványianyag és virágpor is. Ám a méhek életében a propolisznak nem az építésben van a legnagyobb szerepe, hanem a biológiai védelemben. Mivel a kaptár belsejében magas a páratartalom, s a 35 fokos hőmérséklet tökéletes táptalaja lenne a baktériumoknak, különösen a gombák számára, ezért a propolisz elsődleges funkciója a méhek, és méhkas megvédése a fenyegető kártevő baktériumok ellen. Védelmi tulajdonsága ezért nemcsak a méhek esetében fontos, hanem az emberi szervezet számára is. Már az ókorban elkezdték felismerni és használni a propolisz jótékony hatásait a gyógyászatban, elsődlegesen fekélyek, sebek és égési sérülések gyógyítására. Cikkünkben a mezbarlang.hu webshopjának segítségével mutatjuk be nektek, hogy milyen jótékony hatásokkal rendelkezik ez a csoda anyag. 

A propolisz elsődlegesen regeneráló, és tisztító hatásáról ismert, nagyszerű vírus és baktériumölő hatással bír, növeli az erek rugalmasságát, valamint erős fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő és immunerősítő hatással rendelkezik, különösen a hideg őszi és téli hónapokban, amikor nagy a megfázás veszélye. Ez a sárga, és vörös barna színű csoda anyag a leghatásosabb antibiotikum természetünkben, melynek semmilyen mellékhatása sincs. Alkalmazása történhet külsőleg és belsőleg egyaránt,gyógykészítmények, kapszulák, kozmetikai termékek által. Rendkívül erős hatást fejt ki légúti megbetegedések esetén, gyomorfekély és vastagbélgyulladás betegségek esetében is számíthatunk segítségére. Nőknél az erős menstruációs fájdalmak jelentős csökkentésében is szerepet játszik. Rendszeres fogyasztása, különösen még a hideg téli hónapok beköszönte előtt növeli a szervezetünk ellenálló képességét, erősíti az immunrendszert. Rendszeres fogyasztása által nem kell attól félni, hogy szervezetünk hozzászokik, nem rendelkezik semmilyen negatív mellékhatással rendszeres használata által. Így más gyógyszerekkel sem kerül kölcsönhatásba, viszont néhány gyógyszernek a hatását fokozhatja. Mielőtt elkezdenénk alkalmazni érdemes tesztelni magunkat, hogy okoz-e allergiás reakciót. A belső alkaron végezzük el az allergia tesztet. Ha rövid időn belül bőrpírt eredményez, akkor érzékenység jelensége áll fenn, így ebben az esetben tilos alkalmaznunk. 

Érdekesség még, hogy nemcsak a gyógyászatban válik segítségünkre, hanem a kozmetikai ipar is felkapta, s egyre népszerűbb kozmetikai termékekben alkalmazza a propoliszt. Rendszeres használata segíti a gyors, és egészséges haj, köröm növekedést.  

Napjainkban a propolisszal több formában is találkozhatsz a természetgyógyászat, valamint a kozmetika világában. Rendszeres fogyasztása által Te is megtapasztalhatod az egészségre, és testre gyakorolt pozitív hatásokat. Látogass el a mezbarlang.hu webshopjába és válassz széles körben ezekből a nagyszerű termékekből, legyen otthoni házipatikád része ez a csodatévő anyag. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem