Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Mire figyeljünk a fogkrém kiválasztásánál?

Fogaink egészségének, szépségének megőrzése épp olyan fontos feladatnak kéne lenni, mint a hajunkkal, bőrünkkel való törődés. A helyes fogmosási szabályok, műveletek elsajátítása rövid időn belül megtanulható. A lényeg, hogy napi rendszerességgel történjen, váljon rutinná mindennapjainkban, legalább napi kétszer kerüljön rá sor.

Fogmosás történhet bármilyen fogkefével, legyen az kézi vagy elektromos. Szakemberek állítása szerint az elektromos fogkefe használatával fogainkat alaposabban tudjuk mosni, hatásosabbnak bizonyul a hagyományos fogkefékkel szemben. Így fogaink egészségi állapotát hosszabb ideig őrizhetjük meg. 

 patika fog

 A fogmosási eszközökről, szokásokról beszéltünk. Most jöjjön hát a másik nagy kérdés: Milyen fogkrémet érdemes használni, ahhoz hogy fogaink egészségesek, ragyogó fehérek maradjanak sokáig?

A tökéletes fogkrémet kiválasztani nem egyszerű feladat, ezért ebben a cikkben segítségünkre szolgál a Szájpatika.hu szájápolási szakáruháza.

Akárcsak a fogkefék, fogápolási termékek esetében, úgy a fogkrémek világában is rengeteg típussal találkozhatunk. A fogkrémek fő feladatai a fogakon található lepedékek megszűntetése. Választáskor figyelembe kell venni, hogy az adott fogkrémet milyen fog, ínytípuson lehet használni, mi az elsődleges célunk, talán fogfehérítés? Fogzománc megerősítése? Kellemetlen lehelet megszüntetése? Lássuk hát mire érdemes figyelnünk a fogkrém kiválasztásakor.

Minden ember álma a ragyogó fehér fogsor. Sajnos az életmódbeli (dohányzás) és étkezési szokásaink (túlzott kávéfogyasztás) hatással vannak fogaink színére. A sárguló fogak, természetesen genetikai okokra is visszavezethetők. Jó hír, hogy van remény azon emberek számára, akik szeretnének ragyogó fehér fogsort. Számukra a fehérítő fogkrém használata ajánlott.  Ráadásul nem is kell messze menni, ezek a fogkrémek mind megtalálhatók a Szájpatika webshopjában. Két típusa létezik, azon fogkrémek, amiket fő fogkrémként használhatunk, illetve a másik típus amit kiegészítő készítményként. Nagyon fontos, hogy gyermekek esetében nem szabad alkalmazni, mivel az ő fog zománcuk még nagyon puha, és könnyen felsérthetik.

 

szájpatika fogkrém

 

Fluoridos fogkrémek erős hatást fejtenek ki a fogzománcra, ezzel biztosít a fogaknak erős védelmet. A szakemberek 6 éves kortól javasolják a fluorid tartalmú készítmények használatát. Ezeknek a fogkrémeknek hiába jó az ízük, a gyermekek esetében lenyelésük nagyon veszélyes lehet. Gyakori használata befolyásolhatja a fogzománcot, csíkok és fehér foltok jelenhetnek meg a fogakon. Fontos azonban tudni, hogy használatuk kis mértékben nem veszélyes, de használata előtt érdemes konzultálni egy szakemberrel. Ha káros anyagoktól mentes fogkrém mellett tennéd le a voksodat, akkor sem kell hosszadalmasan keresgélni. A Fluoridmentes fogkrémek, melyek megtalálhatók a webshopban természetes összetevők, gyógynövények segítségével ápolják, védik a fogakat. Kiválóan alkalmazható érzékenyebb fogakon. Gyermekek esetében bátran alkalmazható a fluoridmentes gyermekfogkrém, mely nem jelent veszélyt számukra ha véletlenül lenyelnék, nem jelennek meg foltok a fogain.  

A fogínyvérzés gyakori probléma, az emberek 90%-a megtapasztalhatta már az életében. A webshopban található Fogínyvérzést csökkentő fogkrém a már meglévő vérző íny ápolására szolgál, illetve használatával megakadályozható egy következő ínyprobléma. Ezeknek a használata rövid ideig javasolt, hosszabb távon a fogak elszíneződését okozhatja. 

A savas ételek, italok melyeket napi rendszerességgel fogyasztunk, jelentősen gyengítik a fogzománcot. Fogzománc károsodására utalhatnak az érzékeny fogak hidegre/melegre egyaránt, az elszíneződött fogak valamint ha a fogak felszínén mélyedések jelennek meg. A zománcvédő fogkrémek elősegítik a gyenge zománcnak az erősödését, regenerálódását. 

A rossz lehelet, szájszag egy nagyon kellemetlen jelenség, főleg társaságban. A kellemetlen szájszag mögött számos ok állhat. Többek közt, a szájban elszaporodnak a baktériumok éjszaka, amikor a száj kiszárad, a dohányzás és a stressz is okozhatja ezt a kellemetlen problémát. A webshopban található szájszag elleni fogkrémekkel kiválóan orvosolhatjuk ezt a problémát. Ezek a fogkrémek gátolják a nemkívánatos baktériumok elszaporodását a szájban.

 szájpatika gyerek 

Bármilyen foggal kapcsolatos problémával is rendelkezel a szajpatika.hu fogkrém kínálatai közül, egészen biztos megtalálhatod a számodra megfelelő fogkrémet. Fogkrémek mellett bátran válogathatsz a fogápoláshoz szükséges egyéb eszközök közül. A család minden tagja megtalálhatja az oldalon a száj ápolásához szükséges termékeket.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem