Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Ismerd meg a különbséget a Single Malt és Blended whiskyk között

A whisky világa gazdag és izgalmas, melyben rengeteg a felfedezni való. Ebben a cikkben a Whiskynet segítségével két különleges whisky típusról, a Single Malt és a Blended Malt whiskyk titkairól szeretnénk beszélni.

A Single Malt whisky a legegyszerűbben úgy érthető meg, mint egy olyan ital, mely egyetlen lepárlóban készült, csakis malátázott árpából, egyetlen lepárlóedényben. A Single Malt whiskyk élvezete a sokszínűségben rejlik: minden lepárló, még azon belül is minden egyes évjárat saját különleges ízvilágot képvisel. Például a Skóciai Single Malt whiskyk között is hatalmas a változatosság: az Islay szigeti whiskyk tőzeges, füstös ízvilága éppúgy megtalálható, mint a Speyside vidék gyümölcsösebb, könnyedebb italai.

A Blended Malt viszont egy keverék, mely több különböző lepárló malátawhiskyjét ötvözi magában. Ami nagyszerű ebben a whiskyfajtában, az a mesteri összeállítás: a keverőmesterek úgy válogatják össze a különböző whiskyket, hogy azok a legjobb, legkülönlegesebb ízvilágot hozzák létre. Egy jól összeállított Blended Malt whisky így nemcsak bonyolult és gazdag ízélményt kínál, de egyben megidézi az összekevert whiskyk származási helyeinek jellegzetességeit is.

Szemtől szemben: Single Malt és Blended whisky - miben rejlik a különbség?
 

 A Single Malt whiskyk általában hosszabb idő alatt érlelődnek, ami tovább mélyíti és gazdagítja az ízükben rejlő finom árnyalatokat.

A Blended whiskyk előnye, hogy az ízük sokkal kiegyensúlyozottabb és konzisztensebb, mivel a lepárlók a különböző whiskyk keverésével pontosan be tudják állítani a kívánt ízprofilokat.

A Single Malt és Blended whisky közötti különbségek tehát leginkább az ízben és a gyártási módban rejlenek. A Single Malt whiskyk gazdagabbak és összetettebbek, míg a Blended whiskyk kiegyensúlyozottabbak és konzisztensebbek. Mindkét típusnak megvan a maga helye a whisky kedvelők szívében, hiszen mindkettő egyedi és különleges ízvilágot kínál.

Tehát ha az ízvilág gazdagsága és a hosszú érlelési idő vonz, válassz Single Malt whiskyt. Ha viszont a kiegyensúlyozott, konzisztens ízre vágysz, a Blended whisky lesz a te italod. Azonban ne feledjük, hogy a whisky világa nem fekete-fehér. Próbálj ki mindkét típust, és találd meg a számodra legmegfelelőbbet!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem