Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen vitaminokra van szüksége a testednek? A táplálékkiegészítők jelentősége

A táplálékkiegészítők, vitaminok olyan termékek, amelyeket értendünk kiegészítésére vagy hiányosságaink pótlására használhatunk. Bár az optimális táplálkozásra törekedve előnyben kell részesítenünk a táplálékokból származó tápanyagokat, de van amikor a táplálékkiegészítők, vitaminok segíthetnek abban, hogy bizonyos vitaminokat és ásványi anyagokat megfelelő mennyiségben juttassunk a szervezetünkbe. Következő cikkem a vitaminok fontosságáról szól, mely táplálékkiegészítőket megvásárolhatod a premiumvitamins.eu weboldaláról. 

Az egészséges testműködéshez számos vitaminra van szükségünk. Néhány példát szeretnék megemlíteni, a fontosabbakról és a testünk számára betöltött szerepükre.

A C-vitamin egy igen erős antioxidáns, amely segít az immunrendszer megerősítésében, a sebgyógyulásban és a vas felszívódásának fokozásában. A citrusfélék, bogyós gyümölcsök és zöldségek jó forrásai.

A D-vitamin nélkülőzhetetlen a kalcium és a foszfor felszívódásához és hasznosulásához, ami elengedhetetlen az egészséges csontok és fogak fejlődéséhez. A napfényből származik, de étrendünkben a tojás, a halak és a D-vitaminnal dúsított élelmiszerek, mint például a tej, is megtalálható.

A B-vitaminok, mint a B1 /tiamin/, a B2 /riboflavin/, B3 /niacin/, B6 /piridoxin/, B12 /kobalamin/ és a folsav, fontos szerepet játszanak az anyagcserében, az idegrendszer működésében és az energia előállításában. Hüvelyesek, teljes kiőrlésű gabonák, húsok, tejtermékek és zöldségek jó forrásai.

Az E-vitamin egy másik nagyon erős antioxidáns, amely segít védeni a sejteket az oxidatív károsodástól. A növényi olajok, a diófélék és a magvak megfelelő E-vitamin tartalmúak lehetnek.

Tudnunk kell, hogy ez a modern életmód és étrend nem biztosítja számunkra az összes szükséges tápanyagot. Az egészségtelen étkezési szokások, az alacsony tápanyagtartalmú élelmiszerek és az étkezési korlátozások miatt előfordulhat, hogy ezek a bizonyos vitaminok, ásványi anyagok hiányoznak a szervezetünkből. Ilyen esetekben a táplálékkiegészítők segíthetnek pótolni ezeket a hiányokat, és fenntartani az optimális egészséget is. Arról nem is beszélve, amikor vannak olyan helyzetek, hogy fokozott tápanyagigényünk lehet. Például terhesség és szoptatás során, időskorban, intenzív testmozgás során vagy sporttevékenység esetén. De lehetnek bizonyos betegségek és állapotok, mint a vashiány, cöliákia, és még a vegetáriánusok életmódja. A megfelelő táplálékkiegészítők kiválasztása segíthet ezeknek a speciális igényeknek a kielégítésében. De a legjobb megoldás, ha a problémák kivédésével szemben használunk kiegészítőket, melyek erősítik immunrendszerünket. 

Azért megemlítenem még, hogy a táplálékkiegészítőknek, vitaminoknak sok előnye lehet, de az optimális egészség elérésének alapja igazán csak a mindig változatos és kiegyensúlyozott étrend lehet. Jó egészséget mindenkinek!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem