Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen vitaminokra van szüksége a gyermekednek?

Gyermekünknek elengedhetetlen a változatos étrend és a természetes vitaminbevitel, főleg a növekedési időszakban! Ilyenkor a csöppségeknek több vasra, kálciumra és vitaminra van szükségük, amiket a vitalitasbolt.hu oldalon tudsz beszerezni!

Milyen vitaminokra van szüksége a gyermeknek?

A vitaminoknak két csoportjuk van, felszívódás szerint. Az első a zsírban oldódó vitaminok, amiket a szervezet elraktároz. Ez azt jelenti, hogy a szervezet csak annyit használ fel, amennyire valóba szüksége van, hogy a gyermek egészséges lehessen. A másik csoport, a vízben oldódó vitaminok. Ezek nem raktározódnak, emiatt ezeknél fontos, hogy rendszeresen pótoljuk őket!

Milyen vitaminok tartoznak a zsírban oldódó vitaminok közé?

·       Ide tartozik az A-vitamin, ami a látásért felelős,

·       a D-vitamin, ami a megfelelő csontképződéshez elengedhetetlen,

·       az E-vitamin, aminek a hiánya idegrendszeri zavarokat okozhat.

Azért, hogy ezeket a vitaminokat könnyedén megkaphassa gyermekünk a Vírus-Őr Junior a legjobb választás! A gyermekek számára biztosítja az immunrendszer támogatását a vírusos időszakban, és tartalmazza a legszükségesebb vitaminokat.



Mint minden tekintetben, itt is fontos, hogy odafigyeljünk, és nyomon kövessük gyermekünk vitaminbevitelét! Még sokkal gyengébb a szervezetük, így a vitamintúladagolás a májuk és veséjük épségét is fenyegetheti. Például ha a C-vitaminból adunk többet a kelleténél, akkor a vesét és gyomrot terhelés alá vesszük, különösebb eredmény nélkül, mivel az úgyis kiürül a vizelettel.

De ettől nem kell különösebben félni, mert elég nehéz vitamint túladagolni, de fontos, hogy észben tartsuk és odafigyeljünk!

Minden vitamin dobozára rá van írva az úgynevezett tápanyagszükséglet-érték (RNI), ami megmondja nekünk, hogy az adott életkornak mennyi a javasolt adag.

Ilyenkor érdemesebb kerülni a kemény tablettás változatokat, inkább válasszunk gumivitamint. A gumi multivitamin egy sokkal „gyerekbarátabb” megoldás, mivel kellemes ízű, szereti minden csöppség és nem okoz nehézséget, hogy bevegye a napi adagot. Egy másik alternatíva lehet, ha a tabletták helyett egy pohár finom italt adunk nekik, amiben megtalálható sok-sok vitamin és ásványi anyag.

Mindegy gyerek szereti az édességet, ezért a Bob Snail gyümölcstekercs tökéletes választás. A Bob Snail gyümölcstekercs 100%-ban gyümölcsből, mesterséges adalékok és extra cukor hozzáadása nélkül készül. Kellemes, zselés állagát az agaragar nevű zselésítőnek, egy tengeri vörösmoszatból nyert anyagnak köszönheti. Sem édesítőt, sem pedig zselatint nem tartalmaz, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag bárki fogyaszthatja. A legkisebbektől a legnagyobbakig, a vegánok, a glutén- és laktózérzékenyek és a cukorbetegek, sőt, még a diétázók is élvezhetik a mennyeien finom ízeket, és nem kell lemondaniuk az ebéd után, vagy épp tízóraiként elfogyasztott édességről!

Ha gyerekeidnek egy kis plusz védelmet szeretnél adni, akkor a vitaminok rendszeres használata elengedhetetlen, amit a vitalitasbolt.hu oldalon tudsz beszerezni!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem