Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen vitaminokat szedjünk télen?

Mindenkinek van kedvenc évszakja, amit tűkön ülve vár és ténylegesen minden percét ki is élvezi. Szerencsére sokan rajongunk a télért is, főleg ha a hó szerelmesei vagyunk, évről évre várjuk ezt az időszakot. Imádjuk a téli sportokat síelést és snowboardozást, a káprázatos hóesést, ahogy a hópelyhek lassan ellepik a fákat, a bokrokat, a házakat és az utat. Idilli tájat tár elénk minden évben: éjszakánként a fekete égbolt és a hófehérbe öltözött vidéki lankák kontrasztja elképesztő látvány, míg reggelente a hegyekben a hófödte fák, olyan fagyos látképet jelenítenek meg, hogy szinte bele borzongunk. Végtelen számú forró csokoládé, a bódékban árult forralt bor mellett élvezzük a telet, no meg persze az ünnepeket családunk és a barátaink körében!

paleocentrum_egeszseg

Sok szép és vidám dolgok mellet a téli hónapoknak árnyoldala is van. Rövidebbek a nappalok, kevesebb a napfény éri a bőrünket, az alacsony, már-már fagypont alatti hőmérséklet miatt kevesebb időt töltünk a szabadban. Ebben az időszakban kevesebb friss termék fogyasztására van lehetőségünk. Ennél fogva nem tudunk megfelelő minőségben tápanyagot és elegendő mennyiségű vitamint, ásványi anyagot juttatni a szervezetünkbe. A Paleocentrum Webáruház segítségével összegyűjtöttük neked a télre szükséges vitaminokat, melyek segítségével teljes értékű lesz az étrended.

Ilyenkor mi a teendő? Mit tudsz tenni ez ellen?

Amellett, hogy aktív maradsz, és a lehető legtöbb időt töltöd a friss levegőn, természetesen szükséged lesz az étrend-kiegészítőkre, melyek segítségével kellő mennyiségű vitaminhoz és ásványi anyaghoz juthatsz, így ellensúlyozni tudod a tél negatív hatásait. Hiszen a tél végére a fokozott stressz hatására az immunrendszer terhelése következik be. Igen, nem csak a képzeleted szüleménye, hogy a hideg időjárás hónapjaiban gyakrabban lebetegszel. Ez idő tájt tapasztalsz magadon olyan tüneteket, mint a fáradtság , kimerültség, száraz bőr és a hajhullás. Eszre sem veszed, hogy a gondjaid oka a vitaminhiány. Gyakori az a feltételezés, hogy „normálisan eszem és normális életet élek, mindig megúsztam étrend-kiegészítők segítsége nélkül!” Ezt a hozzáállást tapasztalod gyakran te is a családod és barátaid körében. Az igazság az, hogy az általad „normálisnak” tartott táplálkozás és életmód nem mindig elegendő ahhoz, hogy egészséges és energikus maradj. Különösen akkor, ha olyan régióban élsz, ahol télen kevés a napfény, rengeteg stressz ér, vagy bizonyos egészségügyi problémákkal állsz szemben, amelyek befolyásolják a tápanyagok felszívódását szervezetedben.

Íme néhány vitamin és ásványi anyag, amellyel erősítheted immunrendszered és átvészelheted a hideg, komor időszakot:

paleocentrum_vitamin

C- vitamin

Az egyik legfontosabb vitamin, így a fogyasztása egész évben ajánlott. A C-vitamin támogatja a bőröd egészségét, régóta ismert jótékony hatása, hogy hozzájárul az immunrendszer normál működéséhez. Ezért nem csoda, hogy sokan bíznak az erejében, különösen a téli hónapokban, amikor a hőmérséklet csökken. Ha beköszönt a hűvösebb idő a bőrünk és a hajunk bánja elsőként. Ez általában bőrszárazságot vagy fokozott érzékenységet jelent. Sajnos ma már nem áll rendelkezésedre olyan vitamindús minőségi táplálék, mint régen, ezért gyümölcs- és zöldség fogyasztással nem tudsz elegendő mennyiségben bevinni. Egyszóval szükség van étrend-kiegészítőkre, amelyek pótolják a C-vitamint. Sokan (lehet, hogy te is) előnyben részesítik az aszkorbinsavat a C-vitaminnal szemben, mert egy jól felszívódó vegyület. Azonban van, akinek a gyomra nem bírja a savtúltengés/reflux miatt.

paleocentrum_dvitamin

D-vitamin

Támogatás nyújt csontjaidnak és az immunrendszerednek. A D-vitamint az különbözteti meg a többi tápanyagtól, hogy az emberi szervezet a napfény hatására szintetizálja. A probléma az, hogy az országban októbertől március elejéig a napsugár nem tartalmaz elegendő UVB sugárzást ahhoz, hogy bőrünk D-vitamint tudjon termelni. Mivel élelmiszerből igen nehéz D-vitamint kinyerni, gyakran javasolt tabletta formájában bejuttatni a szervezetbe, D-vitamin-hiány elkerülése érdekében.

Omega 3 zsírsavak

Omega 3 zsírsavak támogatják az agyad, a szíved és a látásod egészségét. Jótékony hatásai számosak: Csökkentik a vérnyomást, minimalizálják a szívroham és stroke bekövetkeztének esélyét. Felveszik a depresszió és szorongás elleni küzdelmet, csökkenti  triglicerideket. A szem egészségének javítása mellett javítják a memóriát és fokozzák az agy teljesítményét. Csökkentik a gyulladást, és a betegségek kockázatát. Ezen esszenciális zsírsavak hiánya számos problémát okozhat, beleértve a fáradtságot, a memóriaromlást, a száraz bőrt, a hangulatingadozást, vagy a rossz keringést. Ezek a tünetek súlyosbodnak a hosszú téli hónapokban. Az egyik nagyszerű módja annak, hogy zsírsavakat adj az étrendedhez, ha minőségi olajakat használsz például hideg sajtolt, kendermag olajat vagy a lenmag olajat.

Cink

Cink kiváló immunerősítő, valamint gyulladáscsökkentő hatása is megmutatkozik. A cinket széles körben elismerik, mint az egyik legfontosabb ásványi anyagot. Támogatja a normál makrotápanyag-anyagcserét, az immunrendszer működését, valamint a haj, köröm és bőr normál állapotának fenntartását, Pont ez az, amire télen szükséged van! Ahhoz, hogy a jól felszívódjon érdemes C-vitaminnal együtt bevenni.

Ha észbe kaptál, most még pont időben vagy, hogy beszerezd télre az ajánlott vitaminokat, ásványi anyagokat. Nézz körbe bátran a Paleocentrum Webáruház oldalán, ahol étrendkiegészítők széles választéka vár! Ha szeretnél odafigyelni a táplálkozásra és Paleolit étrendet szeretnél kialakítani garantáltan jó helyen jársz, mert a Paleocentrum számos terméket kínál hozzá.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem