Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen vitaminokat szedjek? - 1 rész: Nők

Amikor a vitaminok megfelelő beviteléről beszélünk jó, ha első blikkre a megfelelő táplálkozás jut eszünkbe, hiszen őseink is ezzel fedezték megfelelő vitaminbevitelüket. Ám a mai rohanó világban, az egyre komplexebb és helyenként tápanyaghiányosabb élelmiszerek nem feltétlenül fedezik napi vitamin bevitelünket.

 

 

Ahogy az étkezés és a testmozgás, úgy a vitaminok szedésének is megvannak a javallatai, amikre célszerű életkor és nem szerint is odafigyelni. Jelen írás sorozatunk első részében a nők megfelelő vitaminszedésére fókuszálunk.

A nők esetében kiemelten fontos a megfelelő egészségi állapot fenntartása mellett figyelni az szépség és fiatalság lehetőség szerinti legmagasabb szintű fenntartására. Ehhez persze átgondolt étkezés, rendszeres mozgás és megfelelő táplálék kiegészítők vitaminok szükségesek.

 

A vitaminok esetében célszerű a legfontosabbakat listába szedni, így megkönnyítve a későbbi választást:

Kalcium – Elsősorban a csontok egészségéért érdemes szedni, ám pozitív hatással van a vizesedésre és a vérnyomásra, míg a premens szakasz nehézségeinek enyhítésében is szerepe van.

Vas – Elsősorban a vér megfelelő mennyiségéért és minőségéért felel, nagyszerűen kezeli a fáradékonyságot, míg terhes nők esetében talán ez egyik legfontosabb étrend kiegészítő.

B-vitaminok – A szellemi teljesítőképesség maximalizálásának és a mentális egészség megőrzésének egyik legfontosabb vitamin csoportja. Célszerű belőle komplex készítményt szedni.

D-vitamin – Az immunrendszer megfelelő működésének alapköve, csökkenti a rák, a cukorbetegség és az érrendszeri problémák gyakoriságát. Célszerű a szinten tartás mellett visszatölteni a kevésbé napfényes hónapok alatt.

E-vitamin – A bőr rugalmasságának egyik alappillére, erős antioxidánsként pedig segít a sejtpusztulás megakadályozásában és részt vesz a kollagéntermelésben.

Kálium – Rendkívül hatékony a vérnyomás szabályzásában és szív- és érrendszeri betegségek kiküszöbölésében.

C-vitamin – A jól ismert immunrendszer erősítő, sok másik vitamin felszívódását segíti.

Magnézium – Nagyszerűen készíti fel a szervezetet a stresszre és a mentális behatásokra. Érdemes citrát formában bevinni, a jó felszívódás miatt. Hiánya rendre elsavasodást okoz.

 

 

Ha nőként odafigyelsz e vitaminok rendszeres szedésére és persze odafigyelsz étkezésedre, illetve megfelelő mennyiségű mozgást végzel tökéletesen fel tudod készíteni szervezetedet a terhelésre és meg tudod őrizni egészségedet és természetes szépségedet.

Ha kifogyott pár vitamin készleted, töltsd fel bátran a Niyodo webáruházából!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem