Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szőnyeggel dobjuk fel a gyerekszobát?

Amikor egy csecsemő születik a családba, vagy a totyogó kisgyerek kap egy külön szobát, akkor a szülők lelkesen terveznek, és vásárolnak, majd berendeznek. Ám fontos megjegyezni, hogy a gyerek szoba berendezésénél teljesen más szempontokat kell figyelembe venni, mint a felnőttek által használt helyiségeknél. Berendezésnél elsősorban a praktikusságra kell törekedni. Természetesen ezek mellett figyelembe kell venni a gyermek személyiségét, életkorát, célszerű arra törekedni, hogy maximálisan biztonságban érezze magát, nemét és hogy kényelmesen, komfortosan érezze magát saját kis birodalmában. A gyermekszoba alap berendezései a gyerek bútorok, a játéktárolók, és természetesen a szőnyeg, amely egy gyerekszobából sem hiányozhat. Cikkünkben a megaszonyeg.hu webshopjának segítségével nyújtunk nektek tanácsokat, hogy milyen az ideális gyerek szőnyeg, és miért szükséges beszerezni számukra. 

Mivel a gyermekek alapvető tevékenysége a játék, így gondolnunk kell arra, hogy rengeteg időt fognak eltölteni szobájukban, ahol önfeledten játszhatnak. Ilyenkor fejtörést okozhat a szülők számára, hogy a szobában csak laminált parketta legyen, vagy helyezzenek el színes, szőnyeget is, és ha igen, akkor mekkora méretű legyen pontosan. Azzal számolni kell, hogy a kisgyermekek előszeretettel szeretnek garázdálkodni, különösen akkor, ha egyedül hagyják őket a szobában. Ilyenkor szeretnek kiönteni, és szétkenni dolgokat. Ezért elsősorban a praktikusságra kell törekedni, olyan kiegészítőket választani, amit könnyű tisztán tartani. A laminált padló így a legpraktikusabb megoldás a szobába, ám azzal számolni kell, hogy nagyon hűvös és csúszós lehet, könnyen megfázhatnak, eleshetnek rajta. Ezért mindenképpen érdemes gyerek szőnyeget elhelyezni a parkettán. Nem csak nagyon ízléses kinézetet eredményez, hanem nagyon kényelmes is, különösen akkor ha a földön játszanak. A gyerekszőnyeg nagy előnye, hogy komfortosan játszhatnak rajta, biztonságban érezhetik magukat. Hosszú szálú szőnyeg esetében játék közben ha elfáradnak, akár kényelmesen pihenhetnek is rajta. Mivel a gyermekek igazi örökmozgók, sokat ugrálnak, szaladnak. A szőnyeggel ellátott szoba jelentősen védi őket az elcsúszás miatti sérülésektől, tompítja az esést. Másik nagy előnye, hogy a kisgyermek birodalmában jelentősen csökkenti a por keringését a levegőben, különösen allergiára hajlamos gyermekeknél fontos erre figyelni. 

A gyermekek általában hangosan játszanak, különösen amikor picik, leejtik csapkodják is a játékokat. A szőnyeg elnyeli a hangokat, csökkenti az akusztikát a szobában. A gyerekszobába elsődlegesen rövid szárú szőnyegek közül érdemes választani, ezeknek sokkal könnyebb a tisztán tartása, rendkívül hatékonyan tisztíthatók vegyszerekkel, nem mennek tönkre. Sőt a kisebb méretű szőnyegeket még mosógépbe is dobhatjuk. A gyermek szőnyegek alján csúszásgátló PVC található, ez megakadályozza az elcsúszást ha ugrál vagy szalad rajta. 

A gyerekek egészséges fejlődéséhez elengedhetetlen tevékenység a játék. Általa megismerhetik közvetlen környezetüket, s folyamatos tanulást eredményez számukra. Egy gyermek szobában elhelyezett ízléses szőnyeg segít létrehozni nekik egy olyan kellemes birodalmat, ahol szívesen töltenek időt, játszanak önfeledten. Különösen kisfiúk esetében, akik nagyon szeretik a játékautókat, traktorokat és egyéb járműveket, nagyszerű választás lehet az városi, autópályás szőnyeg, amely nem csak nagyon ízléses, hanem bele szőhetik játéktevékenységükbe is, örömmel autózhatnak rajta nap, mint nap, s még autópálya elemekre sem lesz szüksége. 


Szobájukba válasszunk bátran élénk színű, mintás darabokat. Szerepeljenek a szőnyegen kedves állat motívumok, kedvenc meséjük figurái, sőt még alakzatok, absztrakt minták is. A lényeg, hogy azonosuljon a gyermek személyiségével. Kislányok számára közkedvelt darab lehet az állat formájú, s kellemes színű szőnyeg, míg a kisfiúk körében az autós, űrhajós, tengeri stílusú, kalózos szőnyegek a népszerűbbek. Nagy mozgásigényű gyermekeknek kiváló választás lehet az ugróiskola mintázatú szőnyeg, ahol bátran ugrálhat ezekben a hideg, esős télies hónapokban, anélkül hogy baleset érné. A gyerekszobában elhelyezett szőnyegeket nagyszerűen összhangba tudjuk hozni a szobában található bútorokkal is, nagyon kellemes látványt fog nyújtani. Nemcsak praktikus, és esztétikus hanem rendkívül fontos kiegészítője is a helyiségnek, ahol a gyermek a mindennapi játáktevékenységét folytatja. Látogass el a megaszonyeg.hu webshopjába és válogass széles választékban a nagyszerű gyermekszőnyegek közül. Válaszd ki gyermeked személyiségéhez legjobban illő darabot, dobd fel a gyerekszobát még ma. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem