Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szőnyeget vásárolj a gyerekszobába?

Bizonyára szülőként te is tisztában vagy azzal, hogy a gyerekszoba dekorálásánál és bebútorozásánál teljesen más szempontokat kell figyelembe venni, mint a felnőttek esetében. Elsődlegesen a praktikusságot és a célszerűséget kell előtérbe helyezned, de ezek mellett a gyerekszoba kialakításánál szem előtt kell tartanod gyermeked személyiségét, ízlését, játékait, vagy hogy milyen dolgoktól érzi magát biztonságban. Ahogy általában a lakás alapeleme a szőnyeg, úgy a gyerekszobának is az. A Szőnyegtextil Webáruházzal most összegyűjtöttük neked azokat a pontokat, ami alapján kiválaszthatod az ideális szőnyeget a gyerekszobába.

szonyegtextil_gyerek

“Mi alapján válasszam ki az ideális szőnyeget a gyerekszobába?”

A gyermeked szobájának belső kialakításakor a következő kérdésekkel szembesülsz: szüksége van-e szőnyegre? Ha igen, hogyan válasszak egyet? A legtöbb szülő tudja, hogy a gyermek szobájában lévő szőnyeg nemcsak dekoráció, hanem funkcionális elem is. A szőnyeg hangulatos és kényelmes légkört teremt, hangszigetelő rétegként szolgál, és megvédi a gyermeket a hidegtől, lehetővé téve azt, hogy télen is a padlón játsszon. A szőnyeg kiválasztása során megvizsgáljuk a különböző anyagokat, formákat, méretet, funkciót stb.

 szonyegtextil_abc

Hogyan válasszuk ki a szőnyeg megfelelő méretét?

Vajon melyik méret a legpraktikusabb? Vedd figyelembe, hogy a szőnyeg elhelyezésekor szabad helyet kell hagynia a szőnyeg és a bútorok között. Általában ez körülbelül 20-30 cm. A szőnyegek három csoportra oszlanak: Kis szőnyegek (2,5 m2) a kiságy előtt helyezhetők el, vagy a szekrény előtt. Közepes szőnyegek (2,6-6 m2) használhatók szimpla dekorációként a szoba közepén, vagy az ágyak között. A nagy méretű szőnyegeket (6 m2) gondosan kell megválasztanod, szem előtt tartva az általános színsémát, stílust és dekorációs témát.

Hogyan válasszuk szőnyeget a gyerekszobához az életkornak megfelelően?

A gyermek növekedésével a szőnyeg szükséglet is megváltozik. A gyerekszobának mindig összhangban kell lennie a kis tulajdonos életkorával és érdeklődési körével, és ezért időnként le kell cserélni a szőnyeget, ahogy a gyermek felnő. Előfordulhat, hogy háromszor vagy négyszer kell cserélnie a szőnyeget. Szőnyegek a fejlesztéshez: magukban foglalja az óvodai évek alatt alkalmas szőnyegeket. A csecsemők minden nap megismerkednek a külvilággal, először kúsznak, majd sétálnak és futnak. Ahelyett, hogy bezárnád a gyermeket egy kiságyba, puha szőnyegre helyezheted, és a kicsi szabadon nézheti, mi történik körülötte, és szabadon mozoghat.

szonyegtextil_allat

A játék témájú szőnyegek vagy interaktív szőnyegek alkalmasak 3-7 év közötti óvodások számára. Amikor a gyermek óvodás lesz, ez a gyors fizikai, érzelmi és mentális fejlődés ideje. A gyermekszoba játszószobává válik, és a szőnyeg kiválasztásakor figyelembe kell venni a tevékenység szintjét és a gyermeked karakterét. A növekedéssel a gyermeknek több helyre van szüksége, valamint oktatási játékokra, például ugróiskolás szőnyegre stb. Az óvodások számára alkalmas szőnyegek különböző érdekes és eredeti mintákban kaphatók. Például játék közben megtanulhatja az ábécé betűit. A pillangók, halak, tengeri és szárazföldi állatok képével ellátott szőnyegről megismerkedhetnek az állatfajokkal. Vagy mit szólnál egy útjelző táblákkal és utcákkal ellátott szőnyeghez?

Ha gyerekekre szabott szőnyeget szeretnél? Akkor bátran nézz körül a Szőnyegtextil Webáruház oldalán, ahol minőségi szőnyegek széles választéka vár!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem