Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szempontok alapján válasszunk munkavédelmi cipőt?

A munkavédelmi lábbelik alap követelményeit egy szabvány határozza meg. Mivel a legtöbb balesetet a lábunk szenvedi el a munkahelyünkön, így nagyon fontos milyen cipőfélét hordunk munka közben. Kiválasztásakor különböző szempontokat kell figyelembe vennünk. Vásárlás előtt át kell gondolnunk, mitől szeretnénk védeni lábunkat. Nagyon fontos a kényelmes fazon, hiszen több órát kell majd hordanunk. Az árra is hangsúlyt kell fekteni, mert a minőségi, tartósabb fajták például drágábbak. Érdemesebb kicsit többet áldozni rá, hiszen eléggé strapabírónak kell lennie ahhoz, hogy hosszú órákon át védelmet biztosítson számunkra. Ilyen termékekhez ad betekintést a mekoutlet.hu weboldal, ahol munkavédelmi cipők, csizmák, bakancsok, papucs-klumpa és szandál között válogathatunk, olyan modellek között, ahol megtalálhatjuk a saját divatunkat is. Ezek mellett még kínálnak egyébb kiegészítőket és zoknikat is. 

Bakancs megválasztásakor a hidegebb időkben figyelni kell, hogy vízálló, meleg-bélelt típus mellett döntsünk. A csúszásmentesség nagyon fontos minden szakembernek, például az építkezéseken vagy a karbantartással foglalkozó dolgozoknak. A kényelem egy fontos követelménye a lábbelinek, hiszen a mesterembereknek több órán át ebben kell figyelmesen végezni munkájukat. Ha nem megfelelő a komfortérzet, könnyebben érheti a munkást baleset, mert nem tud megfelelően koncentrálni a feladata megoldására. A biztonság, párnázottság elsődleges szempont a bakancs megtervezésénél. 

A fémmentes munkavédelmi cipők gyártásánál, a sportcipőknél kamatoztatott tudás segít a tervezeteknél. Mivel a vizsgálatok azt a tapasztalatot mutatták, hogy a fémbetétek miatt nehezebb a mozgás, ezért kifefejlesztették az acélbetét helyett, a kompozit anyagú betéteket is. Ennek előnye, hogy rugalmas, alacsony tömegű és a hűvös időkben lábunkra nem sugároz hideget. A talpba helyezett kevlár anyag pedig segít abban, hogy hajlékony legyen a cipő talpa, ami igen előnyös egy szakember számára. Ezeknél a lábbeliknél is nagyon fontos, hogy kellemes legyen a viselete, vízálló és tartós tervezésű, mely megóvja lábunkat.

Benti-kinti munkánál át kell gondolni mitől védjük magunkat. Egy benti helyen, mint a konyhán, fodrászatban dolgozóknak figyelni kell arra, hogy élesebb eszközök, akár kések, ollók leeshetnek a földre, ezzel okozva nagyobb sérüléseket.  Vagy például a vizes, párás területeken fokozott a csúszásveszély, illetve forró víz, olaj esetében az égés problémák is. Ilyen esetekben mindenképpen zárt modellt kell választani. Az egészségügyben, irodákban, egyszerű váltócipőként nagyon kényelmes klumpák, papucsok vagy szandálok kaphatóak, melyek szépen, biztonságossan tartják a lábat. 

A mekoutlet.hu partnercégünk oldalán te is megtalálod az éppen aktuális munkavédelmi lábbelidet, egyébb kiegészítőkkel együtt. 


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem