Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen szempontok alapján válasszunk fűtési keringető szivattyút?

A téli hideg hónapok elé nézve, tervbe kell vennünk a fűtéssel járó technikai feladatokat. Át kell nézni, megfelelően tud-e működni például a keringető szivattyú, melynek feladata az, hogy a  csövekben és a fűtőtestekben a cirkulálás jól haladjon. A megfelelő szivattyú kiválasztásának vannak némi szempontjai, amelyek betartására szükség van ahhoz, hogy elfogadhatóan működjön a fűtésrendszerünk. Az új házak építésénél is fontos döntés előtt állunk ezzel kapcsolatban. Cikkemmel segítséget szeretnék adni a fűtési keringető szivattyú kiválasztásához. A Partnercégünk, az aszivattyus.hu weboldalán sok féle termék között nézelődhetünk. Létezik száraz és nedves cirkulációs rendszer is.

Ez a fűtési keringető rendszer mára már igen népszerű lett, hiszen több előnye is van. Mielőtt kiválasztanánk a nekünk megfelelőt, néhány szempontot érdemes átgondolnunk. Ahhoz, hogy csendesebben működjön, ami az egyik pozitív oldala, az alacsony térfogatáram esetén, csakis kis teljesítményű szivattyút vásároljunk. A jó megválasztáshoz utánna kell járni egy-két dolognak. Például, az épület falali kivülről szigeteltek-e, új fajta nyílászárók vannak-e, a házban található-e új termosztatikus szelep, és volt-e mostanában valamilyen felújítás a helyen? Ezek nagyon fontos kérdések, mielőtt döntenénk. 

Padlófűtés esetében, a választás abban rejlik, mekkora a leghosszabb körben mérhető nyomásveszteség, ami 120 méter lehet maximum. Ilyenkor, az a jó, ha a megválasztott szivattyú nagyobb teljesítményre képes, mint a hagyományos radiátorok esetében, melyek ugyanakkora házban vannak felszerelve. Ennek az a gyakorlati oka, hogy alacsony a hőmérsékletkülönbség és a nyomásveszteség nagy. 

Vannak alternatív megoldások, ezek a következők:

Kazánok helyzetében, lehetőség van az alternatív tűzelőanyagok felhasználására, persze ezek jóval nagyobb hőmérsékletet biztosítanak számunkra. Erre nagyon oda kell figyelnünk, az előírt átáramló minimális térfogatáram szempontjából. Előnyös választás lehet az ilyen alternatív rendszerekhez, a söntszivattyú, mely a kazán alsó és felső részein csökkenti a  hőmérséklet különbségeket is. Ez mellett még hatékonyan biztosítja a legkisebb térfogatáramot. 

A másik alternatív típus, a napkollektoros fűtésrendszer kialakítása lehet. Itt fontos figyelembe venni a közegben lévő fagyálló folyadékot, a magas közeghőmérsékletet és a jelentősebb hőmérsékletingadozását is.  

A lényeg az, hogy a különböző fűtési rendszereknél, más-más szempontok figyelembe vételével kell megtennünk a megfelelő szivattyú választását. A aszivattyus.hu onlineboltban, minden féle típushoz találunk megfelelő kiegészítőket is. Ezek az eszközök alacsony költségűek, gazdaságosak, kisebb zajjal rendelkeznek és még a természetes áramláson alapuló régebbi fűtési rendszerekbe is beépíthetőek. A fűtési redszerek megfelelő kiválasztása, hogy akadályok nélkül, mint például a nyomás megemelése, a hűtőfolyadék szépen, fennakadás nélkül folydogálhasson, a csővezetékekben. Legyél hát igen körül tekintő, milyen fűtési keringető szivattyú mellet döntesz majd! Ha növeli a fűtőkör hatékonyságát, még a gázköltséget is visszaszoríthatja.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem