Milyen szempontok alapján válasszuk ki a tökéletes pelenkát gyerekünknek?

Kezdő, de akár még gyakorlott szülőként is elveszve érezhetjük magunkat a mostanában elérhető hatalmas pelenka választék miatt. A hatalmas kínálatban nehéz lehet eldönteni, hogy melyiket válaszd kisbabádnak.  Néhány szempontot jó, ha figyelembe veszel, mint a kényelem vagy a megfelelő nedvszívó képesség. A pelenkauzlet.hu honlap még könnyebbé teszi a pelenkavásárlást, mivel a rendelésed házhoz megy, így nem fogsz elveszni a boltban lévő kínálat sokaságban.

Íme néhány szempont, ami alapján könnyebben el tudsz igazodni:

Az anyukák sokszor más véleményen vannak a pelenkákkal kapcsolatban. A két legnagyobb csoport itt, az eldobható és mosható pelenka. Mindegyiknek több előnye van, a végső döntés a kismamától függ. Az eldobható bugyipelenka gyors és praktikus. Ez remek megoldás lehet például többgyermekes kismamáknak, mivel egyszerűen és gyorsan fel lehet tenni őket, és miután el lett használva, csak egy mozdulattal meg lehet tőle szabadulni és nem jelent többé gondot. Persze a hátránya a környezetre tett hatása. Ha ez fontos számunkra, akkor a mosható pelenka lehet a jobb döntés, mivel csökkentheti a környezetre tett terhelést. Ráadásul a baba bőre is jobban szellőzik egy ilyen pelenkában. Van egy köztes megoldás is, a szintén környezettudatos, lebomló, eldobható bugyi pelusok is.

Honnan tudhatod, hogy megfelelő kisbabád számára a pelenka?

●       Akkor jó a pelenka mérete, ha pontosan illeszkedik és kényelmesen mozog benne a kisbaba.

●       Akkor túl kicsi a pelenka, ha a bőrén vagy a combján gyűrődések keletkeznek vagy a rögzítő fülek nem megfelelően tapadnak. 

●       Akkor túl nagy a pelenka, ha a baba bőre és a pelenka között rés alakul ki..

Pelenka méretek

Az, hogy milyen méretet válassz, nem csak a súlytól, de a kisbaba alkatától is függ, meg, hogy mennyire mozgékony. Vannak kifejezetten újszülötteknek készült pelenkák, amik az első hetekben lehetnek tökéletes választások. Ebből elegendő kevesebbet venni, mert nem biztos, hogy az adott fajta megfelelő.

Baba pelenka típusok

A nadrágpelenka mellett bugyipelusok is népszerűek. A nadrágpelenka használata az első időkben praktikusabb, de ahogy a kisbaba egyre mozgékonyabb lesz, úgy érdemesebb bugyi pelenkára váltani.

A pelenka nedvszívó képessége

Az egyik legfontosabb szempont a pelenka kiválasztásánál. Ha a megfelelő pelenkát választjuk, jó nedvszívó képességgel, akkor elkerülhetjük a pelenkakiütés kialakulását és a baba bőrét is szárazon tarthatjuk. A jó minőség abban mutatkozik meg, hogy amellett, hogy felszívja a nedvességet, azt magába is tudja zárni, vagyis, hogy nincs szivárgás.

Mosható pelenka

A mosható pelusok használata egyszerű. Általában 2 rétegből állnak.  Belső nedvszívó rétegből, valamint egy külső nedvesség záró rétegből, melynek elsődleges célja, hogy bent tartsa a nedvességet, megakadályozza a szivárgást és közben hagyja a bőrt lélegezni. Lehet választani tépőzáras és patentos változat közül. Mosásuk automata mosógépben megoldható, nem kell őket vasalni.

Újdonsült szülőként minden apróság nagy fejtörést okozhat, mert biztosak akarunk lenni abban, hogy a kisbabánk a legjobbat kapja. A pelenkauzlet.hu honlapján minden igényt kielégítve találhatsz a babádnak legmegfelelőbb pelenkát!

Az onlinePénztárca létrehozása és használata egyaránt díj és költségmentes, tehát teljesen INGYENES.

A törvényi előírásokat betartva, pénztárcád tartalmát 500 Forintos engedmény kuponok engedmény kupon formájában tartjuk nyilván, így ha például 10.000 Forint van onlinePénztárcádban az 20 db 500 forintos engedmény kupont jelent. Ugyan ezen okból vásárlásnál az onlinePénztárcádból költött összeget (az 500 Forintos engedmény kuponokat) utólagos engedményként jelenítjük meg a számlán. A felhasználás feltételeit ÁSZF leírásunkban lehet megtekinteni.

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem