Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen nyomtatót válasszunk?

Amikor nyomtató vásárlásán törjük a fejünket, nem érdemes különböző részinformációkra adni, mert sokszor félrevezetnek bennünket. Gyakori kérdés beszerzéskor, milyen gépet is vásároljunk, éppen ezért a cikkem bemutatja az egyes nyomtató fajtákat, hogy könnyebb legyen a döntés. Ehhez kaptok segítséget, a toptoner.hu weboldalától, ahol ezek a nyomtatók beszerezhetőek.

A tintasugaras nyomtatók praktikus és igen olcsó választásnak tűnhetnek, de "nem mind arany, ami fénylik", szokták mondani. Ezzel a géppel is valahogy így van, ugyanis az első problémánál hamarosan rájövünk, hogy a fenntartási költsége bizony magasabb összeg lesz, mint maga a gépünk. A tintapatronok cseréje nagyon magas költség kategóriába sorolható és a gyári csomagoláshoz adott pótpatronok, alacsony töltöttségűek lehetnek. Azt is érdemes róla tudni, ha hosszabb ideig nem használjuk, a nyomtatófej nagyon könnyen beszáradhat, ami miatt általában a patront is cserélni kell. Ennek a nyomtatónak a választása akkor nyerő, ha sok fényképet vagy rendszeresen több dokumentumot nyomtatna a család. A honlapon választható belőle A/4-es és A/3-as típus is, különböző márkákban. 

A másik választásunk, a lézernyomtató lehet, mely festékpor segítségével, hozza létre a nyomatokat. Gyorsan nyomtatnak és előnye, hogy ez a típus nem tud beszáradni. Előnye lehet még az is, ha elromlik, viszonylag gyors a javíttatása, mivel  jó az alkatrész ellátottsága is. Üzemeltetése igen gazdaságos, mert a belevaló festékporhoz igen kedvező hozájutni. Akkor érdemes ilyent vásárolnunk, ha nem szeretnénk fényképeket nyomtatni vele. Ebből is választható A/4-es vagy A/3-as méretű, fekete-fehér és színes változatban is. 

A harmadik típus a Mátrix Nyomtató, melyet régen előszeretettel használtak kisebb költsége miatt, számlák és többpéldányos dokumentumokhoz. Mivel komoly mechanikája van, ezért beszerzése a drágább árkategóriába tartozik még ma is, viszont az olcsóbb fenntartási költsége miatt, talán jó döntés lehet. A drága tonerek és tintapatronok mellett, a géphez használt festékszalagok sokkal kedvezményesebb árakkal élnek. Viszont fontos tudni róla, hogy a hozzá használatos leporello papír elég költséges. Gondoljuk azt át, ha mégis sok példányt szeretnénk nyomtatni, mostanra már alacsonyabb költségű, gazdaságosabb  választás, a lézergépek használata. Olyan helyekre célszerű bszerzése, ahol esetleg sok példányt nyomtatnánk, mint például a különböző, banki fiókokban.

Aztán léteznek a 3D nyomtatógépek is, melyeknek az a lényege, hogy egy valós tárgy készülhet, egy 3 dimenziós tervezetből. A háromdimenziós modell egy fájlformátumban kerül elmentésre, így jutva el a nyomtatóig. Innentől a valódi tárgyat, rétegenként formálja meg. Ezzel a nyomtatással  lehet létre hozni, bármilyen megtervezett gépi alkatrészt, mely pár órán belül a szakemberek kezébe kerülhet. Ez a nyomtatási lehetőség az egészségügyben is jól felhasználható, például az operációk előtt a betegek testrészeiről készít megfelelő modelleket. Továbbá nagy hasznát veszik, akár a repülőgép alkatrészek, játékok tervezésénél is, de a művészetben, ékszerszakmákban, a divatban, és építészetben is jó célt szolgálhat. Léteznek még címkenyomtatók, hőnyomtatók is, melyeket ugyancsak megvásárolhatjuk a Partnercégünktől. A Nagyformátumú és CAD  nyomtatógépekkel pedig már hatalmas plakátokat is készíthetünk. Nyomtatókon kívül, számos kiegészítő terméket is kínál ez az onlinebolt. 

Ez egy kis ízelítő volt a nyomtatók világából, hogy egy kisebb belátást adjon, és segítséget nyújtson a választásodban. A toptoner.hu oldalán biztosan te is megtalálod, amire szükséged lesz.


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem