Menü
Villámajánlatok Információ
op-piggy-bank
Spórolás számláló
Villámajánlatok Információ
Kérdésed van? Segítünk!
ugyfelszolgalat@onlinepenztarca.hu
Menü

Milyen képet tegyek az ágy fölé?

A lakberendezés kulcsfontosságú szereplője a hálószoba, így nem véletlen, hogy sokan hónapokig gondolkodnak azon, milyen méretű, anyagú és színű ágyat vegyenek a helyiségbe, illetve milyen kiegészítőkkel dobják fel a szoba hangulatát.

A tapetaposzter.hu segítségével megvizsgáltuk, milyen lehetőségeink vannak az ágy feletti üres falfelület kitöltésére, így írásunkban arra adunk választ, hogy pontosan milyen képet érdemes tenni az ágy fölé.

 

Fontos, hogy milyen ágyunk van!

 

 

Bizony a hálószobába helyezhető képek kinézetét legtöbbször a helyiségben lévő bútorok stílusa határozza meg. E szoba leghangsúlyosabb bútora természetesen az ágy, így célszerű ehhez a bútorhoz igazítani a kiegészítőket.

Ha fémkeretes ággyal rendelkezünk könnyedén választhatunk modernebb és indusztriálisabb képeket, ám a fémkeret inkább kovácsoltvasra emlékeztet, akkor máris inkább az autentikus vonal felé érdemes lépéseket tenni. Ezzel szemben a különféle fából vagy furnérlemezből készült ágykeretek több szabadságot adnak, hiszen ezek legtöbbször letisztult és kevésbé harsány színűek, így bármilyen kép jól mutat felettük.

 

Mekkora kép és mekkora ágy?

 

 

Ahány hálószoba, annyi ágy. Ez hatványozottan igaz az ágyak méretére, hiszen a 90 cm széles egyszemélyes ágyaktól az akár 220 cm óriásokig mindenféle változattal lehet találkozni. Ha az ágy fölé helyezett képeket vizsgáljuk, akkor az ágy szélessége is meghatározó.

Nem szerencsés egy kimondottan keskeny ágyhoz egy nagyon széles képet választanunk, de e szabály fordítva is igaz, hiszen egy kifejezetten széles ágy felett egyáltalán nem mutat jól egy keskeny, pici kép.

A legjobb párosítás az, ha az ágy szélességének nagyjából 50 – 75%-át befedi a kép, a hátsó támla közepéhez igazítva. Ez a szabály az egészen keskeny és az extra széles ágyak esetében is nagyszerűen beválik.

Egyrészes, többrészes vagy kompozíció?

 

 

Ha már tisztában vagyunk az ágy méretével és kinézetével és tudjuk nagyjából milyen széles képre van szükségünk felmerülhet még egy kérdés az elrendezéssel kapcsolatban. A mai modern technológiáknak köszönhetően könnyedén beszerezhetünk olyan vászonképeket, amelyek több részből állnak össze, sőt különféle kompozíciókból álló képegyütteseket is könnyedén beszerezhetünk.

Ezeknél a képeknél mindig figyeljünk arra, hogy a szoba stílusába beilleszthető képet válasszunk, a több képből álló képcsoportokat és kompozíciókat olyan ágyak fölé ajánljuk, amelyek felett nagy helyünk van és a falfelület szabad, nincs akadályozó tényező.

 

Mi legyen a képen?

 

 

Ezzel el is érkeztünk a legfontosabb kérdéshez, hiszen kulcsfontosságú, hogy az ágy fölé tett kép mit ábrázol. Fontos leszögezni, hogy ez a legtöbbször a tulajdonos ízlésétől függ, ám mégis lehet pár tippet adni annak, aki bizonytalan a választásban.

Fontos kiemelni, hogy a hálószobáról beszélünk, így célszerű kerülni a túl harsány színeket és az agresszív kompozíciókat, hiszen a szoba fő funkciója a pihenés, a kikapcsolódás és az alvás.

Válasszunk nyugodt és kevésbé szuggesztív képeket, lehetőség szerint földszínekkel (pl. barna, zöld, homokszín, bézs stb.), amelyek nyugalmat és békét sugároznak és segítenek ellazulni egy nehéz nap után.

 

Hol szerezzem be a képeket?

 

 

Célszerű olyan helyet választani forrásnak, ahol nagy a választék mind megjelenésben, mind méretben, így biztosak lehetünk benne, hogy találunk nekünk megfelelő képet. E mellett fontos, hogy megbízható és minőségi termékeket kínáló vállalkozástól vegyük képeinket, ilyen a tapetaposzter.hu webáruháza is, ahol ráadásul rengeteg olyan képet találunk, amelyek Full HD minőségűek, UV védelemmel ellátottak és lekerekített élekkel rendelkeznek.

Akár a tájképeket, az absztrakt kompozíciókat vagy a városképeket kedveljük, a tapetaposzter.hu kínálatában szinte mindent megtalálunk, ezért mindenkinek ajánljuk, aki minőségi és elérhető képre vágyik.

 

Az OP Story további izgalmas cikkeiért kattints IDE!


01:59

+500 Ft onlinePénztárcádba!

Nyerj Te is
az onlineTombolával!
Vegyél részt TE is INGYENES játékunkban!
Hamarosan jönnek az új nyeremények!
Tombolázok
Bezár
villamajanlatok-widget Villámajánlatok villamajanlatok-widget
Szuper spórolás
LIMITÁLT IDEIG
Megnézem